Risotto cu sparanghel verde și parmezan
O rețetă reconfortantă și primăvăratică care o să încânte papilele gustative ale întregii familii ;-) Super ușor de făcut, va propunem de data aceasta un nou risotto cu sparanghel verde. Crocant, va merge perfect cu parmezanul cremos. Încercați rețeta cu explicațiile noastre și spuneți-ne cm vi s-a părut, în comentarii ;-)
Ingrediente
4
Rețete inrudite
Risotto cu ciuperci la cookeo
Preparare
Preparare10 min
Gătire20 min
- Pregătiți sparanghelul: tăiați tulpinile și curățați tijele (cu excepția capetelor care vor fi gătite separat). Capetele de sparanghel dați-le deoparte și tăiați restul de sparanghel în bucăți.
- Într-o tigaie căliți ceapa tocată cu un strop de ulei de măsline timp de 2 - 3 minute. Adăugați orezul și amestecați până devine translucid.
- Deglasați adăugând vinul alb. Adăugați usturoiul, sarea, piperul, tulpinile de sparanghel tăiate bucăți (cu excepția capetelor) și amestecați
- Adăugați supa de legume puțin câte puțin în timp ce amestecați risotto-ul. După 15-20 de minute, gustați orezul. Acesta trebuie să fie moale dar ușor crocant în același timp.
- La sfârșitul gătitului, adăugați parmezanul și amestecați bine în risotto. Luați-l de pe foc și lăsați-l deoparte.
- Între timp, aduceți o oală cu apă la fiert și gătiți capetele de sparanghel timp de 2 minute.
Scurgeți bine apoi rumeniți-le 2-3 minute într-o tigaie cu un strop de ulei de măsline. - Dressing: serviți risottoul într-o farfurie adâncă, adăugați deasupra puțin parmezan ras, apoi decorați cu câteva capete de sparanghel. Poftă bună! :-)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!