Risotto cu sparanghel verde și parmezan

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
30 min

O rețetă reconfortantă și primăvăratică care o să încânte papilele gustative ale întregii familii ;-) Super ușor de făcut, va propunem de data aceasta un nou risotto cu sparanghel verde. Crocant, va merge perfect cu parmezanul cremos. Încercați rețeta cu explicațiile noastre și spuneți-ne cm vi s-a părut, în comentarii ;-)


Ingrediente

4

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Risotto cu ciuperci la cookeo


Preparare

Preparare10 min
Gătire20 min
  • Pregătiți sparanghelul: tăiați tulpinile și curățați tijele (cu excepția capetelor care vor fi gătite separat). Capetele de sparanghel dați-le deoparte și tăiați restul de sparanghel în bucăți.
  • Într-o tigaie căliți ceapa tocată cu un strop de ulei de măsline timp de 2 - 3 minute. Adăugați orezul și amestecați până devine translucid.
  • Deglasați adăugând vinul alb. Adăugați usturoiul, sarea, piperul, tulpinile de sparanghel tăiate bucăți (cu excepția capetelor) și amestecați
  • Adăugați supa de legume puțin câte puțin în timp ce amestecați risotto-ul. După 15-20 de minute, gustați orezul. Acesta trebuie să fie moale dar ușor crocant în același timp.
  • La sfârșitul gătitului, adăugați parmezanul și amestecați bine în risotto. Luați-l de pe foc și lăsați-l deoparte.
  • Între timp, aduceți o oală cu apă la fiert și gătiți capetele de sparanghel timp de 2 minute.
    Scurgeți bine apoi rumeniți-le 2-3 minute într-o tigaie cu un strop de ulei de măsline.
  • Dressing: serviți risottoul într-o farfurie adâncă, adăugați deasupra puțin parmezan ras, apoi decorați cu câteva capete de sparanghel. Poftă bună! :-)


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+