Risotto cu dovleac, un preparat delicat și perfect pentru toamnă

Felul principal
2 porții
Ușor
50 min

Unul dintre alimentele după care tânjim să le găsim când se deschide sezonul de toamnă: dovleacul! Dar ce rețetă să facem mai întâi cu el?! Am ales pentru tine un risotto cu dovleac! Un fel de mâncare reconfortant când au început zilele răcoroase și ușor de făcut în același timp. După 40 de minute de gătit, vei găsi cu un preparat perfect pentru întreaga familie, dar și unul care va fi un succes la o cină cu prietenii. Vă explicăm toți pașii în rețeta noastră , mai jos :-)


Ingrediente

2

Pentru supa de legume:


Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare10 min
Gătire40 min


Observații

Cât timp pot păstra risotto cu dovleac?
Îl puteți păstra la frigider pentru câteva zile, într-un recipient ermetic sau poți acoperi farfuria cu folie de plastic.

Ce orez să folosiți pentru risotto cu dovleac?
Cele mai potrivite tipuri de orez pentru risotto sunt Carnaroli, Arborio, Roma sau Vialone Nano.

Ce dovleac să alegi pentru un risotto?
Pentru risotto, vă recomandăm să folosiți un dovleac cu pulpă densă: Pumpkin Marina di Chioggia, Mantua sau Delica.

Cum să faci risotto cu dovleac mai cremos?
În timp ce amestecați, adăugați încă o jumătate de polonic de supă și amestecați bine. Acest lucru va face risottoul mai puțin uscat.

Cum pot îmbogăți risotto cu dovleac?
Dacă vrei să dai o aromă mai intensă acestui risotto fabulos, poți adăuga brânzeturi moi precum taleggio, gorgonzola sau stracchino. Nu exagera cu cantitățile altfel vei acoperi complet gustul dovleacului.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+