Petitchef

Risotto cu dovleac, un preparat delicat și perfect pentru toamnă

Unul dintre alimentele după care tânjim să le găsim când se deschide sezonul de toamnă: dovleacul! Dar ce rețetă să facem mai întâi cu el?! Am ales pentru tine un risotto cu dovleac! Un fel de mâncare reconfortant când au început zilele răcoroase și ușor de făcut în același timp. După 40 de minute de gătit, vei găsi cu un preparat perfect pentru întreaga familie, dar și unul care va fi un succes la o cină cu prietenii.
Vă explicăm toți pașii în rețeta noastră , mai jos :-)

Felul principal
2 porții
10 min
40 min
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

2

Pentru supa de legume:

Materiale

  • 1 tigaie pentru sotat
  • 1 cratiță
  • 2 crăticioare
  • 1 cuțit
  • 1 placă de tăiat
  • 1 lingura de lemn
  • 1 cratiță non aderentă

Preparare

  • Etapa 1 - Risotto cu dovleac, un preparat delicat și perfect pentru toamnă
    Pregătiți mai întâi supa de legume cu legumele la alegere (puteți folosi și un cub de supă gata făcut). Curățați dovleacul și tăiați-l în felii, apoi în cuburi. Curățați ceapa și tocați-o mărunt.
  • Etapa 2 - Risotto cu dovleac, un preparat delicat și perfect pentru toamnă
    Se adaugă uleiul de măsline într-o tigaie (fiți generos) și ceapa, apoi se căleste totul aproximativ 4 minute (se amestecă din când în când pentru a nu se arde). Apoi adăugați dovleacul și rumeniți-l. Gătiți-l apoi aproximativ 20 de minute, adăugând câte un polonic de supă de fiecare dată când simțiți nevoia.
  • Etapa 3 - Risotto cu dovleac, un preparat delicat și perfect pentru toamnă
    Într-o altă tigaie, prăjiți orezul, amestecând des timp de 2 sau 3 minute. Deglasați cu vin alb, dar aveți grijă să amestecați des, deoarece orezul s-ar putea lipi de tigaie. Când vinul s-a evaporat complet, adăugați orezul în tigaia cu dovleacul. Amestecați bine ingredientele, astfel încât orezul să nu se lipească.
  • Etapa 4 - Risotto cu dovleac, un preparat delicat și perfect pentru toamnă
    Adăugați câte un polonic de supă până când orezul este fiert. Amestecați frecvent. Va dura 15-20 de minute, în funcție de orezul pe care ați decis să îl utilizați. Puneți sare și piper după gust, la sfârșitul gătitului.
  • Etapa 5 - Risotto cu dovleac, un preparat delicat și perfect pentru toamnă
    Când orezul este fiert, stingeți focul și începeți să amestecați, adăugând parmezanul ras și untul.
  • Etapa 6 - Risotto cu dovleac, un preparat delicat și perfect pentru toamnă
    Se amestecă ușor și se lasă să stea un minut înainte de servire.
  • Etapa 7 - Risotto cu dovleac, un preparat delicat și perfect pentru toamnă
    Risotto cu dovleac este gata!

Observații:

Cât timp pot păstra risotto cu dovleac?
Îl puteți păstra la frigider pentru câteva zile, într-un recipient ermetic sau poți acoperi farfuria cu folie de plastic.

Ce orez să folosiți pentru risotto cu dovleac?
Cele mai potrivite tipuri de orez pentru risotto sunt Carnaroli, Arborio, Roma sau Vialone Nano.

Ce dovleac să alegi pentru un risotto?
Pentru risotto, vă recomandăm să folosiți un dovleac cu pulpă densă: Pumpkin Marina di Chioggia, Mantua sau Delica.

Cum să faci risotto cu dovleac mai cremos?
În timp ce amestecați, adăugați încă o jumătate de polonic de supă și amestecați bine. Acest lucru va face risottoul mai puțin uscat.

Cum pot îmbogăți risotto cu dovleac?
Dacă vrei să dai o aromă mai intensă acestui risotto fabulos, poți adăuga brânzeturi moi precum taleggio, gorgonzola sau stracchino. Nu exagera cu cantitățile altfel vei acoperi complet gustul dovleacului.



Poze

Risotto cu dovleac, un preparat delicat și perfect pentru toamnă
Risotto cu dovleac, un preparat delicat și perfect pentru toamnă - poza 2
Risotto cu dovleac, un preparat delicat și perfect pentru toamnă - poza 3
Risotto cu dovleac, un preparat delicat și perfect pentru toamnă - poza 4
Risotto cu dovleac, un preparat delicat și perfect pentru toamnă - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Risotto cu sparanghel verde și parmezan
Risotto cu sparanghel verde și parmezan
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto kit
Risotto kit
4 porții
1 oră
Foarte ușor
Rețetă Risotto cu creveți și lămâie
Risotto cu creveți și lămâie
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto cu ciuperci la cookeo
Risotto cu ciuperci la cookeo
4 porții
26 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Risotto super cremos cu ciuperci
Risotto super cremos cu ciuperci
2 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează