Risotto cu dovleac, un preparat delicat și perfect pentru toamnă
Risotto cu dovleac, un preparat delicat și perfect pentru toamnă
Unul dintre alimentele după care tânjim să le găsim când se deschide sezonul de toamnă: dovleacul! Dar ce rețetă să facem mai întâi cu el?! Am ales pentru tine un risotto cu dovleac! Un fel de mâncare reconfortant când au început zilele răcoroase și ușor de făcut în același timp. După 40 de minute de gătit, vei găsi cu un preparat perfect pentru întreaga familie, dar și unul care va fi un succes la o cină cu prietenii.
Vă explicăm toți pașii în rețeta noastră , mai jos :-)
Pregătiți mai întâi supa de legume cu legumele la alegere (puteți folosi și un cub de supă gata făcut). Curățați dovleacul și tăiați-l în felii, apoi în cuburi. Curățați ceapa și tocați-o mărunt.
Se adaugă uleiul de măsline într-o tigaie (fiți generos) și ceapa, apoi se căleste totul aproximativ 4 minute (se amestecă din când în când pentru a nu se arde). Apoi adăugați dovleacul și rumeniți-l. Gătiți-l apoi aproximativ 20 de minute, adăugând câte un polonic de supă de fiecare dată când simțiți nevoia.
Într-o altă tigaie, prăjiți orezul, amestecând des timp de 2 sau 3 minute. Deglasați cu vin alb, dar aveți grijă să amestecați des, deoarece orezul s-ar putea lipi de tigaie. Când vinul s-a evaporat complet, adăugați orezul în tigaia cu dovleacul. Amestecați bine ingredientele, astfel încât orezul să nu se lipească.
Adăugați câte un polonic de supă până când orezul este fiert. Amestecați frecvent. Va dura 15-20 de minute, în funcție de orezul pe care ați decis să îl utilizați. Puneți sare și piper după gust, la sfârșitul gătitului.
Când orezul este fiert, stingeți focul și începeți să amestecați, adăugând parmezanul ras și untul.
Se amestecă ușor și se lasă să stea un minut înainte de servire.
Cât timp pot păstra risotto cu dovleac? Îl puteți păstra la frigider pentru câteva zile, într-un recipient ermetic sau poți acoperi farfuria cu folie de plastic.
Ce orez să folosiți pentru risotto cu dovleac? Cele mai potrivite tipuri de orez pentru risotto sunt Carnaroli, Arborio, Roma sau Vialone Nano.
Ce dovleac să alegi pentru un risotto? Pentru risotto, vă recomandăm să folosiți un dovleac cu pulpă densă: Pumpkin Marina di Chioggia, Mantua sau Delica.
Cum să faci risotto cu dovleac mai cremos? În timp ce amestecați, adăugați încă o jumătate de polonic de supă și amestecați bine. Acest lucru va face risottoul mai puțin uscat.
Cum pot îmbogăți risotto cu dovleac? Dacă vrei să dai o aromă mai intensă acestui risotto fabulos, poți adăuga brânzeturi moi precum taleggio, gorgonzola sau stracchino. Nu exagera cu cantitățile altfel vei acoperi complet gustul dovleacului.