Intr-un bol punem bucatile de peste , turnam zeama de lamaie, saram , piperam si presaram coaja rasa de lamaie. Dam la rece 30. min.
Amestecam faina , malaiul si boiaua de ardei si dam bucatile de peste prin acest amestec. Incingem ulei intr-o tigaie si prajim la foc iute. Scoatem pe servetele absorbante, pentru a elimina surplusul de ulei. Pastram la cald.
Intr-o cratita punem 2 linguri de ulei si calin ceapa, pana devine translucida (2-3 min), adugam apoi orezul spalat si-l amestecam cu ceapa..mai lasam pe fac cateva minute. Punem apoi cate un polonic de supa, lasam sa fie bine absorbita zeama de orez , si apoi il punem pe urmatorul..asa procedam pana terminam tot lichidul.
La jumatatea timpului de fierbere 10-15min, adaugam legumele si vinul. Dam deoparte si acoperim pentru 5 min.
Se serveste in boluri mai adanci. Punem orezul, facem o adancitura si punem in ea, bucatele de peste prajit.
Comentarii:
Si il cheama risotto doar ca pui cate o lingura de supa pe rand?