Risotto cu creveți și lămâie

Felul principal
2 porții
Foarte ușor
30 min

Risotto cu creveți și lămâie este un preparat iconic al bucătăriei italiene, ideal pentru ocazii speciale (chiar și pentru o cină romantica❤️) . Elegant și echilibrat în gust, acesta combină cremozitatea orezului cu dulceața creveților și prospețimea citrică a lămâiei. O explozie de arome cu fiecare îmbucătură. Prepararea risotto cu creveți și lămâie este rapidă și ușoară, trebuie doar să urmați rețeta noastră pas cu pas.


Ingrediente

2

Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare10 min
Gătire20 min

Observații

Cât timp se păstrează risotto cu creveți și lămâie?

1 zi la frigider, într-un recipient etanș.

Cum se reîncălzește risotto?

Într-o tigaie la foc mediu/redus cu puțină apă și puțin unt (opțional). Se amestecă des, astfel încât să se încălzească uniform.

Ce orez trebuie folosit pentru risotto cu creveți și lămâie?

Puteți alege orez Carnaroli, Arborio, Acquerello sau Sibari.

Ce pot adăuga la risotto cu creveți și lămâie?

Puteți adăuga dovlecei tăiați în cuburi mici.

Ce pot folosi în loc de supă de legume?

Dacă doriți să îi dați o aromă de pește și mai pronunțată, puteți prepara supa folosind resturile de creveți (capete și carapace). Nu uitați să o strecurați înainte de a o folosi pentru a găti orezul.

Pot folosi creveți congelați pentru această rețetă?

Bineînțeles. Dezghețați-i complet înainte de a începe prepararea.

Câtă coajă de lămâie ar trebui să folosesc pentru risotto cu creveți?

Cantitatea de coajă rasă de lămâie depinde de cât de intensă doriți să fie aroma de citrice a risotto-ului. Gustați pe parcurs și adăugați cât de mult doriți.

Cât timp trebuie să se gătească risotto-ul?

Între 15 și 20 de minute după ce se toarnă primul polonic de supă. Vă recomandăm întotdeauna să gustați, deoarece timpul de gătire poate depinde de tipul de orez utilizat.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+