Risotto cu legume

Ingrediente
3
Cost estimat: 2.69Euros€ (0.9€/porție)
Preparare
Preparare25 min
Gătire35 min
- Ceapa se curata si se toaca marunt. Dovlecelul si ardeii se taie fasiute. Morcovul se curata si se taie cubulete.
- Se pune uleiul la incins, se caleste ceapa, apoi adaugam morcovul.
- Dupa cateva minute (~ 3), adaugam si dovlecelul si ardeii.
- CAnd se inmoaie legumele, adaugam orezul si lasam la calit cateva minute.
- Apoi adaugam apa. Lasam sa fiarba acoperit, la foc mic.
- Cand apa s-a evaporat, condimentam cu sare si piper.
- Stingem focul si adaugam patrunjelul tocat marunt.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 554Kcal
- Carbo: 82.8g
- Grăsimi: 19.6g
- Grăsimi sat.: 2.8g
- Proteine: 9.7g
- Fibre: 5g
- Zahăr: 5.3g
- ProPoints: 15
- SmartPoints: 17
Informații nutriționale pentru 1 porție (286g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
I
iudita
Nu este risotto...
T
Tytyromania
A urcat pilaful cu legume la rang de risotto.... Are dreptate doamna constanta
Ildi
Mie imi place ideea. Consider ca important este gustul,nu cum numim mancarea. Nu trebuie sa fim rautaciosi. Tocmai pentru ca nu suntem la concursuri.

constanta_s2014
Baaaaai!!!! Asta nu-i decat un prapadit de pilaf cu legume, cum poti sa-i spui RISOTTO???? Un risotto trebuie sa fie cremos, la risotto se foloseste vin, supa si parmesan. Daca te-ai duce cu prapadita asta de reteta de pilaf la un concurs culinar si i-ai spune pompos "risotto", pai juriul ala ti l-ar pune fix in crestetul capului! Cauta reteta de "risotto cu legume" a lui Radu Popovici ca poate te mai luminezi si tu putin!
Punctează această reţetă