Risotto cu legume

Ingrediente
3
Cost estimat: 2.69Euros€ (0.9€/porție)
Rețete inrudite
-
Risotto cu creveți și lămâie
-
Risotto super cremos cu ciuperci
-
Risotto cu dovleac, un preparat delicat și perfect pentru toamnă
-
Risotto cu ciuperci - super rapid la thermomix
Preparare
Preparare25 min
Gătire35 min
- Ceapa se curata si se toaca marunt. Dovlecelul si ardeii se taie fasiute. Morcovul se curata si se taie cubulete.
- Se pune uleiul la incins, se caleste ceapa, apoi adaugam morcovul.
- Dupa cateva minute (~ 3), adaugam si dovlecelul si ardeii.
- CAnd se inmoaie legumele, adaugam orezul si lasam la calit cateva minute.
- Apoi adaugam apa. Lasam sa fiarba acoperit, la foc mic.
- Cand apa s-a evaporat, condimentam cu sare si piper.
- Stingem focul si adaugam patrunjelul tocat marunt.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 554Kcal
- Carbo: 82.8g
- Grăsimi: 19.6g
- Grăsimi sat.: 2.8g
- Proteine: 9.7g
- Fibre: 5g
- Zahăr: 5.3g
- ProPoints: 15
- SmartPoints: 17
Informații nutriționale pentru 1 porție (286g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
I
T
Tytyromania,
31/05/2018
A urcat pilaful cu legume la rang de risotto.... Are dreptate doamna constanta
Ildi,
31/05/2018
Mie imi place ideea. Consider ca important este gustul,nu cum numim mancarea. Nu trebuie sa fim rautaciosi. Tocmai pentru ca nu suntem la concursuri.

constanta_s2014,
31/05/2018
Baaaaai!!!! Asta nu-i decat un prapadit de pilaf cu legume, cum poti sa-i spui RISOTTO???? Un risotto trebuie sa fie cremos, la risotto se foloseste vin, supa si parmesan. Daca te-ai duce cu prapadita asta de reteta de pilaf la un concurs culinar si i-ai spune pompos "risotto", pai juriul ala ti l-ar pune fix in crestetul capului! Cauta reteta de "risotto cu legume" a lui Radu Popovici ca poate te mai luminezi si tu putin!