Intr-o oala de 1,5l puneti apa la fiert. Din aceasta apa care fierbe veti pune, polonic cu polonic, apa necesara fierberii orezului.
Intr-o cratita puneti catelul de usturoi tocat, ceapa mica tocata fin si caliti pentru 1-2 minute in 2-3linguri de ulei de masline. Adaugati orezul si il caliti si pe el pentru 10secunde.
Adaugati vinul alb sec si lasati-l sa se evapore. Incepeti sa adaugati apa fiarta, un polonic, amestecand in risotto cu o lingura pana nu mai este lichid in cratita, moment in care mai adaugati inca un polonic de apa si tot asa.
Tot acum adaugati brocolli taiat si fulgii de morcov . Langa risotto trebuie sa stati tot timpul, pentru ca trebuie adaugata apa fiarta, putin cate putin, pana tot orezul s-a fiert. Risotto trebuie sa fie moale, sa curga putin, asa ca nu il lasati fara apa, dar nici sa inoate in apa nu e bine.
La final adaugati restul de ulei de masline, sarea si piperul proaspat macinat.
Risotto-ul difera putin ca si arome fata de pilaful nostru cu legume. Are o aroma subtila de usturoi si de vin. Se serveste la masa cu o lingura buna de parmesan ras si un fir de ulei, sau poate fi o garnitura pentru ceva carne sau peste.
Comentarii:
Miammiam!