Risotto cu ciuperci
Ingrediente
4
Cost estimat: 12.5Euros€ (3.13€/porție)
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Intr-o tigaie/oala teflonata caliti la foc mediu ceapa si usturoiul tocate marunt.
- Adaugati ciupercile taiate felii si mai caliti pana ce acestea se inmoaie.
- Supa de pui se tine la indemana pe aragaz, pe foc mediu, ca sa fie tot timpul fiebinte.
- Cand si ciupercile s-au calit se adauga orezul si se prajeste 2 minute pana devine transparent. Dati focul la maxim si puneti vinul care se va evapora rapid, alcoolul eliminandu-se si ramanand doar aroma. Adaugati putina sare si piper.
- Dupa ce s-a evaporat vinul dati focul mic si incepeti sa puneti supa, doar cate un polonic o data. Urmatorul polonic il puneti doar cand anteriorul polonic de supa a fost complet absorbita de orez. Amestecati constant pentru a nu se prinde orezul si pentru a deveni cremos. Aceasta etapa va dura cam 15-20 de minute, pana ce terminati toata supa.
- Opriti focul si puneti in orez parmezanul ras si untul, amestecati rapid pana untul se topeste. Acoperiti si lasati 5 minute.Presarati cu patrunjel proaspat si serviti ca si garnitura sau pur si simplu.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 667Kcal
- Carbo: 41.2g
- Grăsimi: 30.5g
- Grăsimi sat.: 9.2g
- Proteine: 54.5g
- Fibre: 2.9g
- Zahăr: 1.9g
- ProPoints: 17
- SmartPoints: 18
Informații nutriționale pentru 1 porție (367g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
O delicatesa
anonymous
DEOSEBITA,SPER SA IMI IASA LA FEL RETETA
anonymous
Excelent
anonymous
I-MI TREZESTE AMINTIRI DIN ITALIA
anonymous
F bun
anonymous
Super
anonymous
Foarte gustos
anonymous
Sooper reteta le gatesc aceasta mancare parintilor de doua ori pe saptamana .
anonymous
Foarte bun
Punctează această reţetă