Intr-o tigaie/oala teflonata caliti la foc mediu ceapa si usturoiul tocate marunt.
Adaugati ciupercile taiate felii si mai caliti pana ce acestea se inmoaie.
Supa de pui se tine la indemana pe aragaz, pe foc mediu, ca sa fie tot timpul fiebinte.
Cand si ciupercile s-au calit se adauga orezul si se prajeste 2 minute pana devine transparent. Dati focul la maxim si puneti vinul care se va evapora rapid, alcoolul eliminandu-se si ramanand doar aroma. Adaugati putina sare si piper.
Dupa ce s-a evaporat vinul dati focul mic si incepeti sa puneti supa, doar cate un polonic o data. Urmatorul polonic il puneti doar cand anteriorul polonic de supa a fost complet absorbita de orez. Amestecati constant pentru a nu se prinde orezul si pentru a deveni cremos. Aceasta etapa va dura cam 15-20 de minute, pana ce terminati toata supa.
Opriti focul si puneti in orez parmezanul ras si untul, amestecati rapid pana untul se topeste. Acoperiti si lasati 5 minute.Presarati cu patrunjel proaspat si serviti ca si garnitura sau pur si simplu.
Comentarii:
O delicatesa
DEOSEBITA,SPER SA IMI IASA LA FEL RETETA
Excelent
I-MI TREZESTE AMINTIRI DIN ITALIA
F bun
Super
Foarte gustos
Sooper reteta le gatesc aceasta mancare parintilor de doua ori pe saptamana .
Foarte bun