Risotto cu ciuperci

Felul principal
Foarte ușor
40 min
667 Kcal

Ingrediente

4
Cost estimat: 12.5 (3.13€/porție)

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Intr-o tigaie/oala teflonata caliti la foc mediu ceapa si usturoiul tocate marunt.
  • Adaugati ciupercile taiate felii si mai caliti pana ce acestea se inmoaie.
  • Supa de pui se tine la indemana pe aragaz, pe foc mediu, ca sa fie tot timpul fiebinte.
  • Cand si ciupercile s-au calit se adauga orezul si se prajeste 2 minute pana devine transparent. Dati focul la maxim si puneti vinul care se va evapora rapid, alcoolul eliminandu-se si ramanand doar aroma. Adaugati putina sare si piper.
  • Dupa ce s-a evaporat vinul dati focul mic si incepeti sa puneti supa, doar cate un polonic o data. Urmatorul polonic il puneti doar cand anteriorul polonic de supa a fost complet absorbita de orez. Amestecati constant pentru a nu se prinde orezul si pentru a deveni cremos. Aceasta etapa va dura cam 15-20 de minute, pana ce terminati toata supa.
  • Opriti focul si puneti in orez parmezanul ras si untul, amestecati rapid pana untul se topeste. Acoperiti si lasati 5 minute.Presarati cu patrunjel proaspat si serviti ca si garnitura sau pur si simplu.

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 667Kcal
  • Carbo: 41.2g
  • Grăsimi: 30.5g
  • Grăsimi sat.: 9.2g
  • Proteine: 54.5g
  • Fibre: 2.9g
  • Zahăr: 1.9g
  • ProPoints: 17
  • SmartPoints: 18
Informații nutriționale pentru 1 porție (367g)
SSagatimcudragos.wordpress.com

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

O delicatesa

abuz

anonymous

DEOSEBITA,SPER SA IMI IASA LA FEL RETETA

abuz

anonymous

Excelent

abuz

anonymous

I-MI TREZESTE AMINTIRI DIN ITALIA

abuz

anonymous

F bun

abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

Foarte gustos

abuz

anonymous

Sooper reteta le gatesc aceasta mancare parintilor de doua ori pe saptamana .

abuz

anonymous

Foarte bun

abuz