O reteta de risotto in care o parte din ciuperci vor fi gatite in orez, iar cealalta parte in tigaie. Un amestec plin de arome pe care ne place sa il asociem cu patrunjel proaspat tocat :-)
Curatati ciupercile si taiati-le in bucati. Separati-le in doua parti.
Intr-un bol de salata, diluati cubul de supa de legume in 500 ml de apa fierbinte.
Intr-o cratita, se toarna o picatura de ulei de masline si se soteaza ceapa tocata, aproximativ 2 minute. Adaugati o parte din ciuperci si amestecati. Adaugati supa de legume diluata. Acoperiti si fierbeti timp de cateva minute la foc mic, astfel incat supa sa inmoaie ciupercile.
Intr-o tigaie, turnati o picatura de ulei de masline si adaugati orezul. Se amesteca pana devine translucid. Adaugati vinul alb pentru a deglasa si continuati sa amestecati. Adaugati un polonic de supa si amestecati pana cand orezul a absorbit totul. Repetati pana cand ati terminat supa.
Dupa ce ati adaugat ultimul polonic de supa la risotto, luati o tigaie pentru a gati cealalta jumatate de ciuperci. Adaugati o picatura de ulei de masline si caliti catelul de usturoi pentru cateva secunde. Adaugati ciupercile si caliti-le. La sfarsitul gatitului, adaugati patrunjelul tocat si pastrati putin pentru decor.
In timp ce risotto-ul este in tigaie si ciupercile s-au calit, pregatiti un platou de servire!
Într-un platou adanc, aranjati risotto-ul formand o gropita in centru. In interior asezati ciupercile prajite. Puneti patrunjel tocat si gata!
Atentie, nu clatiti orezul inainte de utilizare! Acest pas l-ar face sa piarda amidonul esential pentru un rezultat cremos :-) Folositi orez pentru risotto.