Risotto super cremos cu ciuperci

O reteta de risotto in care o parte din ciuperci vor fi gatite in orez, iar cealalta parte in tigaie. Un amestec plin de arome pe care ne place sa il asociem cu patrunjel proaspat tocat :-)
Ingrediente
2
Preparare
Preparare1 oră
Gătire45 min
- Curatati ciupercile si taiati-le in bucati.
Separati-le in doua parti.
Intr-un bol de salata, diluati cubul de supa de legume in 500 ml de apa fierbinte. - Intr-o cratita, se toarna o picatura de ulei de masline si se soteaza ceapa tocata, aproximativ 2 minute.
Adaugati o parte din ciuperci si amestecati.
Adaugati supa de legume diluata.
Acoperiti si fierbeti timp de cateva minute la foc mic, astfel incat supa sa inmoaie ciupercile. - Intr-o tigaie, turnati o picatura de ulei de masline si adaugati orezul. Se amesteca pana devine translucid.
Adaugati vinul alb pentru a deglasa si continuati sa amestecati.
Adaugati un polonic de supa si amestecati pana cand orezul a absorbit totul.
Repetati pana cand ati terminat supa. - Dupa ce ati adaugat ultimul polonic de supa la risotto, luati o tigaie pentru a gati cealalta jumatate de ciuperci.
Adaugati o picatura de ulei de masline si caliti catelul de usturoi pentru cateva secunde. Adaugati ciupercile si caliti-le.
La sfarsitul gatitului, adaugati patrunjelul tocat si pastrati putin pentru decor. - In timp ce risotto-ul este in tigaie si ciupercile s-au calit, pregatiti un platou de servire!
- Într-un platou adanc, aranjati risotto-ul formand o gropita in centru. In interior asezati ciupercile prajite.
Puneti patrunjel tocat si gata!
Observații
Atentie, nu clatiti orezul inainte de utilizare! Acest pas l-ar face sa piarda amidonul esential pentru un rezultat cremos :-)
Folositi orez pentru risotto.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!