Risotto super cremos cu ciuperci

Risotto super cremos cu ciuperci
Felul principal
Foarte ușor
1 h 45 m

O reteta de risotto in care o parte din ciuperci vor fi gatite in orez, iar cealalta parte in tigaie. Un amestec plin de arome pe care ne place sa il asociem cu patrunjel proaspat tocat :-)

Ingrediente

2

Preparare

Preparare1 oră
Gătire45 min
  • Curatati ciupercile si taiati-le in bucati.
    Separati-le in doua parti.

    Intr-un bol de salata, diluati cubul de supa de legume in 500 ml de apa fierbinte.
  • Intr-o cratita, se toarna o picatura de ulei de masline si se soteaza ceapa tocata, aproximativ 2 minute.
    Adaugati o parte din ciuperci si amestecati.
    Adaugati supa de legume diluata.
    Acoperiti si fierbeti timp de cateva minute la foc mic, astfel incat supa sa inmoaie ciupercile.
  • Intr-o tigaie, turnati o picatura de ulei de masline si adaugati orezul. Se amesteca pana devine translucid.
    Adaugati vinul alb pentru a deglasa si continuati sa amestecati.
    Adaugati un polonic de supa si amestecati pana cand orezul a absorbit totul.
    Repetati pana cand ati terminat supa.
  • Dupa ce ati adaugat ultimul polonic de supa la risotto, luati o tigaie pentru a gati cealalta jumatate de ciuperci.
    Adaugati o picatura de ulei de masline si caliti catelul de usturoi pentru cateva secunde. Adaugati ciupercile si caliti-le.
    La sfarsitul gatitului, adaugati patrunjelul tocat si pastrati putin pentru decor.
  • In timp ce risotto-ul este in tigaie si ciupercile s-au calit, pregatiti un platou de servire!
  • Într-un platou adanc, aranjati risotto-ul formand o gropita in centru. In interior asezati ciupercile prajite.
    Puneti patrunjel tocat si gata!

Punctează această reţetă

Observații

Atentie, nu clatiti orezul inainte de utilizare! Acest pas l-ar face sa piarda amidonul esential pentru un rezultat cremos :-)
Folositi orez pentru risotto.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: