Din manunchiul de pleurotus se desprind paraiile, mai mari sau mai mici, se trec printr-un jet de apa si se taie in felii nu foarte subtiri.
Atunci cand o servim sa simtim ca si cum ar fii o bucata de carne. Apoi se soteaza intr-o tigaie cu putin ulei de si un cub de unt.
Se intoarce totul cu o paleta. Cand totul a inceput sa se inmoaie, se adauga boabele de mazare (congelate) si boabele de porumb fiert.
Separat intr-o alta cratita, se distuie in unt si putin ulei ceapa verde taiata oblic, in felii de 5-6 mm si usturoiul.
Dupa 1-2 minute usturoiul se scoate si se adauga orezul.
Se amesteca bine sa cuprinda toata grasimea si cand acesta devine oarecum translucid, incepem sa adaugam vinul, apoi supa de legume calda. Pe masura ce lichidul se absoarbe, se mai adauga in continuare.
Spre final se adauga amestecul de mazarea, porumbul fiert si ciupercile. Se mai lasa vasul acoperit cateva minute.
Cand orezul este fiert, ar trebui sa ti se topeasca în gura. La sfârsitul se adauga si lingura de smantana si mararul tocat.
Smantana se adauga atunci cand nu se foloseste unt. De regula in orez dupa ce stingem focul se pune o bucatica de unt , indiferent daca este rizotto , pilaf sau cu lapte. Untul ii amplifica gustul si ii da onctuozitate .
Hmm! O fi, nu zic nu, doar ca eu n-am mai auzit de rizotto cu smantana! Eu stiu ca la rizotto se foloseste parmezanul nicidecum smantana, dar poate n-am intalnit eu pana acum o reteta cu smantana. Ar fi buna o intrebare in sensul acesta pentru un chef consacrat!
..."se desprind paraiile" - de acord cu cel/cea care a postat mai jos; si revin in a sublinia (pentru a cata oara?!?!) ca doamna care patroneaza aceasta pagina, este ori calica ori indiferenta - nu vrea cu totdinadinsul sa angajeze pe cineva care sa verifice si sa corecteze ce scriu acesti multi "a-romani" ; sau poate doamna o fi si ea... "a-romanca", mai stii ? DOAMNA PATROANCA, VA ROG CITITI CE POSTEAZA IDIOOTII PE PAGINA DVS !
Comentarii:
Smantana se adauga atunci cand nu se foloseste unt. De regula in orez dupa ce stingem focul se pune o bucatica de unt , indiferent daca este rizotto , pilaf sau cu lapte. Untul ii amplifica gustul si ii da onctuozitate .
Mai bun decât m-as fi așteptat!
Suuuper
Hmm! O fi, nu zic nu, doar ca eu n-am mai auzit de rizotto cu smantana! Eu stiu ca la rizotto se foloseste parmezanul nicidecum smantana, dar poate n-am intalnit eu pana acum o reteta cu smantana. Ar fi buna o intrebare in sensul acesta pentru un chef consacrat!
..."se desprind paraiile" - de acord cu cel/cea care a postat mai jos; si revin in a sublinia (pentru a cata oara?!?!) ca doamna care patroneaza aceasta pagina, este ori calica ori indiferenta - nu vrea cu totdinadinsul sa angajeze pe cineva care sa verifice si sa corecteze ce scriu acesti multi "a-romani" ; sau poate doamna o fi si ea... "a-romanca", mai stii ? DOAMNA PATROANCA, VA ROG CITITI CE POSTEAZA IDIOOTII PE PAGINA DVS !
P
Arata foarte bine!
MINUNAT !
DUPA GUSTUL MEU FARA MAZARE SI PORUMB ESTE EXCELENT
GROZAVA RETETA ..NOTA 10 CU FELICITARI