Risotto cu ciuperci pleurotus

Felul principal
Foarte ușor
55 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare20 min
Gătire35 min
  • Din manunchiul de pleurotus se desprind paraiile, mai mari sau mai mici, se trec printr-un jet de apa si se taie in felii nu foarte subtiri.
  • Atunci cand o servim sa simtim ca si cum ar fii o bucata de carne. Apoi se soteaza intr-o tigaie cu putin ulei de si un cub de unt.
  • Se intoarce totul cu o paleta. Cand totul a inceput sa se inmoaie, se adauga boabele de mazare (congelate) si boabele de porumb fiert.
  • Separat intr-o alta cratita, se distuie in unt si putin ulei ceapa verde taiata oblic, in felii de 5-6 mm si usturoiul.
  • Dupa 1-2 minute usturoiul se scoate si se adauga orezul.
  • Se amesteca bine sa cuprinda toata grasimea si cand acesta devine oarecum translucid, incepem sa adaugam vinul, apoi supa de legume calda. Pe masura ce lichidul se absoarbe, se mai adauga in continuare.
  • Spre final se adauga amestecul de mazarea, porumbul fiert si ciupercile. Se mai lasa vasul acoperit cateva minute.
  • Cand orezul este fiert, ar trebui sa ti se topeasca în gura. La sfârsitul se adauga si lingura de smantana si mararul tocat.

Punctează această reţetă

Sara_MikeSara_Mike

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Doina5P

Smantana se adauga atunci cand nu se foloseste unt. De regula in orez dupa ce stingem focul se pune o bucatica de unt , indiferent daca este rizotto , pilaf sau cu lapte. Untul ii amplifica gustul si ii da onctuozitate .

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Mai bun decât m-as fi așteptat!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Suuuper

am gătit această rețetă
abuz
constanta_s2014

constanta_s2014

Hmm! O fi, nu zic nu, doar ca eu n-am mai auzit de rizotto cu smantana! Eu stiu ca la rizotto se foloseste parmezanul nicidecum smantana, dar poate n-am intalnit eu pana acum o reteta cu smantana. Ar fi buna o intrebare in sensul acesta pentru un chef consacrat!

abuz

anonymous

..."se desprind paraiile" - de acord cu cel/cea care a postat mai jos; si revin in a sublinia (pentru a cata oara?!?!) ca doamna care patroneaza aceasta pagina, este ori calica ori indiferenta - nu vrea cu totdinadinsul sa angajeze pe cineva care sa verifice si sa corecteze ce scriu acesti multi "a-romani" ; sau poate doamna o fi si ea... "a-romanca", mai stii ? DOAMNA PATROANCA, VA ROG CITITI CE POSTEAZA IDIOOTII PE PAGINA DVS !

abuz

anonymous

P

abuz

anonymous

Arata foarte bine!

abuz

anonymous

MINUNAT !

abuz

anonymous

DUPA GUSTUL MEU FARA MAZARE SI PORUMB ESTE EXCELENT

abuz

anonymous

GROZAVA RETETA ..NOTA 10 CU FELICITARI

abuz