Dacă există o rețetă super practică de făcut la Thermomix-ul, aceasta este risotto! Nu este nevoie să amesteci ore întregi, robotul are grijă de el pentru tine ;-) iar rezultatul va fi, bineînțeles, extra cremos și reconfortant. Aici, pe lângă parmezanul care oferă un liant incomparabil, adaugă și ciuperci pentru o varianta vegetariana plina de arome! Vă explicăm toți pașii mai jos.
Se pune ceapa în vasul aparatului și se toacă 5 secunde la viteza 5. Nu uitați să curățați părtile laterale cu o spatulă. Se adaugă 20 gr de unt, ciupercile champignon tăiate și se călesc 3 minute la 120°C, viteza 1.
Adăugați parmezanul, orezul și se gătește 3 minute la 120°C, viteza 1 fără capac. Adăugați vinul alb și gătiți 1 minut la 100°C, viteza 1 fără capac.
Adăugați apa, sarea, piperul și cubul de supă de legume. Răzuiți fundul vasului în cazul în care s-a lipit orezul. Gătiți 13 minute la 100°C, viteza 1, având grijă să puneți capacul vasului pentru a evita stropirea.
Gustați și ajustați condimentele dacă este necesar. Serviți risottoul în castroane, decorat cu pătrunjel proaspăt, tocat.