Atunci cand vine vorba de broccoli ne vom imparti mereu in doua categorii: cei care il iubesc neconditionat si cei care il urasc numai de la simpla pronuntare. Prin urmare si beneficiile oferite de el vor fi pe masura, sau deloc. E o leguma care nu se incurca cu jumatati de masura, consumata in cantitatea necesara oferta tot ce are mai bun.
Cei mai multi dintre noi stiu ca broccoli, este o garnitura relativ plictisitoare - atunci cand este facut la abur sau fiert, dar exista moduri diferite de a gati broccoli, care scot in evidenta aromele sale incredibile. De exemplu, daca ati incercat vreodata broccoli prajit, cu siguranta ca v-ati schimbat parerea despre el, e crocant si delicios.
El poate fi inclus intr-o multime de retete savuroase dar trebuie preparat ca la carte. Veti obtine rezultate foarte gustoase si sanatoase daca este pregatita in combinatii cu alte legume, branza si carne.
Suporta orice procedeu termic atata timp cand este pregatit cu delicatete si corect. Daca doriti sa-l coaceti, fierbeti sau prajiti este bine sa-l taiati in bucati mai mici si sa nu-l lasati prea mult pe foc. Il puteti lasa in bucati mari atunci cand il faci pe gratar, intorcandu-l insa pe toate partile.
Veti obtine o frittata savuroasa pregatita la cuptor daca amestecati broccoli cu ou si braza. Adaugati bucati de broccoli usor fierte sau prajite in omlete.
Se poate consuma si ca atare: se fierbe pentru cateva minute si se stropeste cu zeama de lamaie, iar deasupra se pun cateva seseminte de susan sau niste migdale prajite.
Mai jos aveti o selectie de retete alese special pentru dvs.
Comentarii:
Depinde de broccoli. Daca prima data mananci broccoli cumparat de la supermarket, cules acum nu stiu cat timp si tratat ca sa nu se vestejeasca, nu are cum sa-ti placa deoarece este ațos si fara gust. Daca il cumperi de la producatori, mai ales primavara devreme (este o leguma care iubeste racoarea) este atat de delicat ca textura, aromat, usor crocant...