Ciorba de broccoli are multe variante. De regula, se regasesc zarzavaturile pentru ciorbe. Dar la aceasta ciorba, am vrut sa se simta doar gustul de broccoli si nu am adaugat decat cartofi, care are rolul de liant.
Deci, broccoli se rup in buchetele mici, se spala si se pun intr-o oala la fiert cu sare. Se fierb 4-5 minute, dupa care se adauga cartoful dat pe razatoarea mare. Se mai fierbe cca 10 minute.
Se ia vasul de pe foc, se opresc cateva buchete frumoase de broccoli, iar restul de broccoli si cartofii se paseaza. Daca vreti puteti pune in blender, dar atunci se face crema.
A pasat cu furculita. Se pun inapoi in oala si se complecteaza cu supa de legume, facuta dintr-un cub Maggi. Se asezoneaza dupa gust si se mai lasa cateva clocote, apoi se adauga galbenusul frecat cu smantana lichida si patrunjelul tocat. Daca vreti puteti adauga si bucati de afumatura.
Un bucatar/gospodar adevarat nu foloseste niciodata maggi vegeta sau alte mizerii nocive ci doar ingrediente adevarate din care sa obtina gusturile dorite. Caci asa ne trezim la pe 40 de ani cu diverse forme de cancer,din cauza hiper aciditatii organismului.. Pentu ideea de ciorba cu broccoli, tot respectul!
Comentarii:
Atentie la limba română. 1.Se spune completează, nu complectează.2.Cartofii au rolul de liant, nu are rolul de liant.
Un bucatar/gospodar adevarat nu foloseste niciodata maggi vegeta sau alte mizerii nocive ci doar ingrediente adevarate din care sa obtina gusturile dorite. Caci asa ne trezim la pe 40 de ani cu diverse forme de cancer,din cauza hiper aciditatii organismului.. Pentu ideea de ciorba cu broccoli, tot respectul!
O ciorbica foarte buna!
Ador aceasta ciorbita!
O reteta excelenta
Delicios