Spalati si taiati toate legumele cubulete sau cum doriti. Intr-o oala puneti cateva linguri de ulei si adaugati ceapa, morcovul, varza, telina, pastarnacul si ardeiul. Lasati cateva minunte la calit, amestecand, dupa care adaugati 2,5 litri apa. Puneti sare sau vegeta dupa gust si lasati sa fiarba la foc mediu.
Cand legumele sunt fierte pe jumatate adaugati cartofii si rosiile taiate cuburi mici, iar spre sfarsit puneti si dovleceii, mazarea si salata verde si cateva frunze de telina tocate care ii vor da o aroma deosebita.
Lasati sa mai fiarba un pic si puneti borsul fiert in prealabil in functie de cat o vreti de acra. Dupa ce inchideti focul bateti cele 2 oua bine intr-un bol si luati din ciorbita un polonic pe care-l turnati in fir f. subtire peste oua batand incontinuu, dupa care turnati usor amestecul in oala cu ciorba amestecand un pic in timp ce turnati.
Aceasta operatiune o faceti daca vreti sa obtineti o ciorbita fina fara sa se vada ouale coagulate. Eu recunosc ca imi place mai mult sa bat ouale si sa le dau drumul brusc in ciorba fierbinte pt. a se forma acele zdrente de ou!
In momentul servirii adaugati smantana si patrunjel verde pt. a desavarsi gustul ciorbei. Va doresc pofta buna si sper sa incercati ciorbita aceasta!
Comentarii (37):
Forte buna ciorba am facut si eu
Cum sa nu fie buna cu atatea legume in ea? Eu am mai adaugat si fasole pastai. Frunzele de varza si de salata le-am taiat mai marunt.
Excelenta, dar in loc de salata am pus stevie si nu am dres-o ca sa ramana de post.
Este excelenta, racoritoare si satioasa !!!
Foarte buna reteta!
Bunaaaa!
Super buna, acum o gatesc :)
Acum incerc aceasta ciorbita. Multumesc pentrru reteta!!!
Super! Acum am pus-o pe foc!
Cred ca este excelenta