Prefierberea oaselor. Se pun oasele de vita intr-o oala si se lasa pana la primul clocot. Apoi se clatesc oasele si se pun cu apa curata la fiert.
Pregatirea legumelor. Se curata telina, radacinile patrunjel, pastarnac si morcovul, apoi se taie in bucati mari. Ceapa se curata si se taie in doua. Usturoiul nu se foloseste acum, iar pentru final se mai pastreaza 1-2 morcovi.
Legumele taiate in bucati mari se pun impreuna cu oasele la fiert si se lasa in jur de 1 ora pana cand carnita de pe oase se fierbe bine si se desface usor de pe oase.
Dupa fierbere se scot oasele si se alege carnita de pe ele pentru a fi pusa iar in oala impreuna cu burta prefiarta.
La fel se procedeaza cu legumele. Se scot toate legumele si se paseaza doar cateva legume albe pentru a fi adaugate la ciorba. Unii strecoara zeama, arunca legumele si folosesc doar ce se desprinde de pe oase.
Burta prefiarta se clateste putin si se adauga la fiert. Se lasa la fiert in jur de 30-40 minute, dupa care se opreste focul.
Se pregateste mujdeiul de usuroi (usturoi, sare, putin ulei sau zeama din supa), iar acesta se incorporeaza in supa cu ajutorul unei strecuratori. Ce ramane se arunca.
Pregatirea compozitiei pentru dres ciorba: intr-un vas se sparg 2 oua, se adauga sare, piper si smantana. Se amesteca si usor se aduga 2-3 polonice din ciorba.
Compozitia pentru dres se incorporeaza usor in ciorba.
Se rad prin razatoarea fina 1-2 morcovi si se calesc intr-o tigaie cu putin ulei.
Cu ajutorul unei strecuratori se adauga morcovul calit in ciorba. Practic cu o lingurita se paseaza porcovul calit in strecuratoare. Aceasta etapa este pentru a da o culoare frumoasa ciorbei.
Pofta buna. Dupa gust se pot adauga mujdei de usturoi, smantana, otet, chiar si cu un ardei iute. Inainte de masa se recomanda un pahar de tuica curata ;)
Pt ca poate deveni prea groasa sau prea dulce...