Ciorba de burta cu multe legume

Felul principal
15 porții
Dificil
5 ore

Ciorba de burta intr-un stil mai personal cu multe legume

Ingrediente

15

Preparare

Preparare2 ore
Gătire3 ore
  • Ciorba de burta cu multe legume - Preparare etapa 1Prefierberea oaselor. Se pun oasele de vita intr-o oala si se lasa pana la primul clocot. Apoi se clatesc oasele si se pun cu apa curata la fiert.
  • Ciorba de burta cu multe legume - Preparare etapa 2Pregatirea legumelor. Se curata telina, radacinile patrunjel, pastarnac si morcovul, apoi se taie in bucati mari. Ceapa se curata si se taie in doua. Usturoiul nu se foloseste acum, iar pentru final se mai pastreaza 1-2 morcovi.
  • Ciorba de burta cu multe legume - Preparare etapa 3Legumele taiate in bucati mari se pun impreuna cu oasele la fiert si se lasa in jur de 1 ora pana cand carnita de pe oase se fierbe bine si se desface usor de pe oase.
  • Ciorba de burta cu multe legume - Preparare etapa 4Dupa fierbere se scot oasele si se alege carnita de pe ele pentru a fi pusa iar in oala impreuna cu burta prefiarta.
  • Ciorba de burta cu multe legume - Preparare etapa 5La fel se procedeaza cu legumele. Se scot toate legumele si se paseaza doar cateva legume albe pentru a fi adaugate la ciorba. Unii strecoara zeama, arunca legumele si folosesc doar ce se desprinde de pe oase.
  • Ciorba de burta cu multe legume - Preparare etapa 6Burta prefiarta se clateste putin si se adauga la fiert. Se lasa la fiert in jur de 30-40 minute, dupa care se opreste focul.
  • Ciorba de burta cu multe legume - Preparare etapa 7Se pregateste mujdeiul de usuroi (usturoi, sare, putin ulei sau zeama din supa), iar acesta se incorporeaza in supa cu ajutorul unei strecuratori. Ce ramane se arunca.
  • Ciorba de burta cu multe legume - Preparare etapa 8Pregatirea compozitiei pentru dres ciorba: intr-un vas se sparg 2 oua, se adauga sare, piper si smantana. Se amesteca si usor se aduga 2-3 polonice din ciorba.
  • Ciorba de burta cu multe legume - Preparare etapa 9Compozitia pentru dres se incorporeaza usor in ciorba.
  • Ciorba de burta cu multe legume - Preparare etapa 10Se rad prin razatoarea fina 1-2 morcovi si se calesc intr-o tigaie cu putin ulei.
  • Ciorba de burta cu multe legume - Preparare etapa 11Cu ajutorul unei strecuratori se adauga morcovul calit in ciorba. Practic cu o lingurita se paseaza porcovul calit in strecuratoare.
    Aceasta etapa este pentru a da o culoare frumoasa ciorbei.

Observații

Pofta buna. Dupa gust se pot adauga mujdei de usturoi, smantana, otet, chiar si cu un ardei iute.
Inainte de masa se recomanda un pahar de tuica curata ;)

floric1978Floric1978

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Se taie bucatile de burta infasii de un degetel

abuz

sandu veronica

Dece trebuie sa dai la o parte legumele cand poti sa le pasezi ca la ciorba radauteana,este pacat sa dai la o parte ce este mai bun

abuz
floric1978
Răspuns floric1978:

Pt ca poate deveni prea groasa sau prea dulce...