Broccoli gratinat

Felul principal
Foarte ușor
45 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare10 min
Gătire35 min
  • Mult verde nu strica, dar nu stiu cum la noi in farfurie ajunge sa fie tot mai putin. Sa nu ma intelegeti gresit, nu imi fac un titlu de glorie din asta, ba din contra. Merg la magazin sau piata, cumpar legume pline de vitamine, fibre si sanatate si le transform tot in porcisme. De ce nu pot si eu sa fiu ca nemtii? Sa mananc legumele doar un pic aburite langa o pata invizibila de carne pe farfurie? Sau ca japonezii? Sa le mananc crude, inmuiate in putin sos de soia? Sau ca italienii? Doar un pic tarate prin tigaie, cat sa rozi pe ele ca pe grisine? Nu spun ca nici ca nu se mai intampla sa le mananc si asa, dar rar, prea rar. Asa a patit si saracul broccoli. Vesel, de s-a inverzit mai ceva ca un lan de grau iesit de sub omat, dupa ce a iesit de sub un dus scurt cu apa fiarta, s-a trezit acoperit cu un strat gros de calorii: smantana, cascaval, oua, sunca de Praga. Nu o sa mai insist, ca mi-e ca va tai toata pofta de broccoli gratinat si atunci ce scop ar mai avea acest material.
    In primul rand, trebuie sa fierbeti niste apa in care se va imbaia broccoli (500 gr) pentru maximum doua minute, cat sa devina verde-verde. L-am lasat sa se scurga bine si l-am asezat in vas.
    Branzeturile (cam 300 de grame) le-am dat pe razatoare, dupa care le-am amestecat cu doua oua, 300 gr smantana si vreo 200 gr de sunca presata taiata in feliute subtiri. Am adaugat si niste sare si piper si le-am facut patura peste broccoli.
    Chestiunea in cauza a zabovit la cuptor cam 40 de minute, dupa care a iesit bronzata si fierbinte, asa cum ii sade bine intr-o zi de vara.
    Si a aterizat direct la noi in farfurie.

Punctează această reţetă

MadamelechefMadamelechef

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Bunã rãu

am gătit această rețetă
abuz

Florica

Excelenta reteta !

am gătit această rețetă
abuz

Diana Lucia

Mai intai, felicitari pentru stilul excelent, super hazos si de un real simt si talent literar al textului. Mie imi place broccoli oricum, dar reteta asta este peste asteptarile mele de buna. Felicitari !

abuz

anonymous

VORBESTI MULT FARA SA SPUI NIMIC, SI ASTA E O ARTA DAR NU CULINARA!

abuz

edithke

Excelent

abuz

anonymous

Super grozava ! Felicitari !

abuz

anonymous

Excelent ! Sanatos si folositor organismului nostru ! Weekend cat mai placut !

abuz

anonymous

Imi place brocoli

abuz

anonymous

O retete foarte simpla si sanatoasa. Bravo!

abuz

anonymous

Delicios

abuz
  • pagina 1 / 2