Mult verde nu strica, dar nu stiu cum la noi in farfurie ajunge sa fie tot mai putin. Sa nu ma intelegeti gresit, nu imi fac un titlu de glorie din asta, ba din contra. Merg la magazin sau piata, cumpar legume pline de vitamine, fibre si sanatate si le transform tot in porcisme. De ce nu pot si eu sa fiu ca nemtii? Sa mananc legumele doar un pic aburite langa o pata invizibila de carne pe farfurie? Sau ca japonezii? Sa le mananc crude, inmuiate in putin sos de soia? Sau ca italienii? Doar un pic tarate prin tigaie, cat sa rozi pe ele ca pe grisine? Nu spun ca nici ca nu se mai intampla sa le mananc si asa, dar rar, prea rar. Asa a patit si saracul broccoli. Vesel, de s-a inverzit mai ceva ca un lan de grau iesit de sub omat, dupa ce a iesit de sub un dus scurt cu apa fiarta, s-a trezit acoperit cu un strat gros de calorii: smantana, cascaval, oua, sunca de Praga. Nu o sa mai insist, ca mi-e ca va tai toata pofta de broccoli gratinat si atunci ce scop ar mai avea acest material. In primul rand, trebuie sa fierbeti niste apa in care se va imbaia broccoli (500 gr) pentru maximum doua minute, cat sa devina verde-verde. L-am lasat sa se scurga bine si l-am asezat in vas. Branzeturile (cam 300 de grame) le-am dat pe razatoare, dupa care le-am amestecat cu doua oua, 300 gr smantana si vreo 200 gr de sunca presata taiata in feliute subtiri. Am adaugat si niste sare si piper si le-am facut patura peste broccoli. Chestiunea in cauza a zabovit la cuptor cam 40 de minute, dupa care a iesit bronzata si fierbinte, asa cum ii sade bine intr-o zi de vara. Si a aterizat direct la noi in farfurie.
Mai intai, felicitari pentru stilul excelent, super hazos si de un real simt si talent literar al textului. Mie imi place broccoli oricum, dar reteta asta este peste asteptarile mele de buna. Felicitari !
Comentarii (19):
Bunã rãu
Excelenta reteta !
Mai intai, felicitari pentru stilul excelent, super hazos si de un real simt si talent literar al textului. Mie imi place broccoli oricum, dar reteta asta este peste asteptarile mele de buna. Felicitari !
VORBESTI MULT FARA SA SPUI NIMIC, SI ASTA E O ARTA DAR NU CULINARA!
Excelent
Super grozava ! Felicitari !
Excelent ! Sanatos si folositor organismului nostru ! Weekend cat mai placut !
Imi place brocoli
O retete foarte simpla si sanatoasa. Bravo!
Delicios