Risotto cu cârnați 'nduja, preparatul perfect pentru iubitorii de condimente!
Risotto cu cârnați 'nduja, preparatul perfect pentru iubitorii de condimente!
Ați încercat vreodată să încorporați „nduja” într-un fel de paste? De ce să nu-l încercați și într-un risotto pentru un preparat super reconfortant și picant? 'Nduja acest mezel tipic din regiunea Calabria a Italiei, oferă un amestec unic de gusturi picante și afumate care se îmbină de minune cu textura rustică a cârnaților și cremozitatea orezului :-)
Urmați pașii cu atenție pentru a pregăti acest delicios risotto ↓↓
Tăiați mărunt ceapa și rumeniți-o într-o tigaie cu un strop de ulei. Adăugați cârnații mărunțiți și rumeniți-i câteva minute. Adăugați apoi vinul alb și continuați fierberea (amestecând din când în când) până se evapora vinul.
Adăugați 'nduja tăiat în bucăți la amestecul anterior.
Se adaugă o lingură de pasta de rosii, se amestecă bine și se continua fierberea încă 5 minute.
Între timp, turnați orezul într-o altă tigaie și rumeniți-l câteva minute. Adaugați apoi treptat supa de legume, până se absoarbe.
Când orezul este gata se adaugă amestecul de cârnați/'nudja și se amestecă (dacă vi se pare uscat, adăugați puțină supă).
Adăugați parmezan ras pentru a face risottoul și mai cremos.
Cât se păstrează risotto cu cârnați și nduja? Aproximativ două zile la frigider, într-un recipient ermetic. Pentru a-l reîncălzi, puneți-l într-o tigaie cu puțină apă (sau supă) și amestecați.
Ce pot folosi în loc de cârnați? Puteți face un risotto cu 'nduja mai puțin picant folosind stracciatella sau burrata. Pregătiți sosul 'nduja fără a adăuga cârnați. Când serviți, adăugați bucăți mici de stracciatella sau burrata și serviți.
Ce pot folosi în loc de parmezan ras? De asemenea, puteți lega risottoul 'nduja cu pecorino.
Ce orez să folosim pentru această rețetă? Vă recomandăm să folosiți orez carnaroli, dar dacă nu aveți, puteți folosi orez arborio.
Ce supă ar trebui să folosesc pentru a pregăti nduja și risotto cu cârnați? Vă sfătuim să folosiți supă de legume pentru că preparatul este deja destul de gustos.
Care sunt ingredientele lui 'nduja? 'nduja este un salam calabrian preparat cu diferite bucăți grase de carne de porc (inclusiv slănină, pancetta și obraz). Carnea se toaca mărunt și se amestecă cu sare și ardei iute de Calabria. Amestecul este apoi pus într-o carcasă și afumat (adesea cu lemn de măslin) înainte de a fi rafinat.
Comentarii:
Un cacat cu multe poze. sa-l mananci tu cu ai tai.