Risotto cu cârnați 'nduja, preparatul perfect pentru iubitorii de condimente!

Felul principal
2 porții
Foarte ușor
35 min

Ați încercat vreodată să încorporați „nduja” într-un fel de paste? De ce să nu-l încercați și într-un risotto pentru un preparat super reconfortant și picant? 'Nduja acest mezel tipic din regiunea Calabria a Italiei, oferă un amestec unic de gusturi picante și afumate care se îmbină de minune cu textura rustică a cârnaților și cremozitatea orezului :-) Urmați pașii cu atenție pentru a pregăti acest delicios risotto ↓↓


Ingrediente

2

Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min


Observații

Cât se păstrează risotto cu cârnați și nduja?

Aproximativ două zile la frigider, într-un recipient ermetic. Pentru a-l reîncălzi, puneți-l într-o tigaie cu puțină apă (sau supă) și amestecați.

Ce pot folosi în loc de cârnați?

Puteți face un risotto cu 'nduja mai puțin picant folosind stracciatella sau burrata. Pregătiți sosul 'nduja fără a adăuga cârnați. Când serviți, adăugați bucăți mici de stracciatella sau burrata și serviți.

Ce pot folosi în loc de parmezan ras?

De asemenea, puteți lega risottoul 'nduja cu pecorino.

Ce orez să folosim pentru această rețetă?

Vă recomandăm să folosiți orez carnaroli, dar dacă nu aveți, puteți folosi orez arborio.

Ce supă ar trebui să folosesc pentru a pregăti nduja și risotto cu cârnați?

Vă sfătuim să folosiți supă de legume pentru că preparatul este deja destul de gustos.

Care sunt ingredientele lui 'nduja?

'nduja este un salam calabrian preparat cu diferite bucăți grase de carne de porc (inclusiv slănină, pancetta și obraz). Carnea se toaca mărunt și se amestecă cu sare și ardei iute de Calabria. Amestecul este apoi pus într-o carcasă și afumat (adesea cu lemn de măslin) înainte de a fi rafinat.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

steve_s2022, 13/03/2024

Un cacat cu multe poze. sa-l mananci tu cu ai tai.

(0) (0) abuz



+