Risotto cu sfeclă roșie și gorgonzola: o explozie de culoare și arome intense

Felul principal
2 porții
Foarte ușor
35 min

O explozie de savoare în fiecare mușcătură! Roșul intens al sfeclei, dulce și pământesc, se potrivește perfect cu cremozitatea învăluitoare și caracterul puternic al gorgonzolei. Un contrast de arome care va încânta. Risotto cu sfeclă roșie și gorgonzola este un prim fel rafinat și pitoresc, ideal pentru ocaziile în care doriți să impresionați cu o combinație unică de arome și culori: o idee excelentă pentru o cină romantică, pentru prânz sau cină, dar și pentru o cină vegetariană elegantă. Un Gewürztraminer sau un Sauvignon Blanc vor fi companionii ideali pentru acest risotto. Prospețimea și aroma lor vor pune în valoare notele mai delicate ale felului de mâncare, creând o combinație armonioasă. Urmați rețeta dacă doriți să preparați acasă acest delicios risotto vegetarian cu sfeclă roșie și gorgonzola, vă explicăm procedura pas cu pas .


Ingrediente

2

Materiale


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare5 min
Gătire30 min

Observații

Cât timp se păstrează risotto cu sfeclă roșie și gorgonzola?

1 zi la frigider, într-un recipient etanș sau într-un vas acoperit cu folie alimentară.

Ce orez trebuie folosit pentru a prepara risotto cu sfeclă roșie și gorgonzola?

Se recomandă utilizarea orezului arborio, carnaroli, acquerello sau Sibari.

Ce brânză gorgonzola ar trebui utilizată pentru a prepara risotto?

Recomandăm utilizarea gorgonzola dulce pentru un risotto cu gust mai delicat.

Cum să decorezi risotto-ul cu sfeclă roșie și gorgonzola?

Puteți adăuga bucăți de brânză gorgonzola (nu exagerați pentru că veți crește intensitatea aromei gorgonzola), bucăți de sfeclă roșie coaptă și câteva frunze de maghiran. În loc de brânză rasă, puteți decora și cu un sos de gorgonzola.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+