De la supe crema, sucuri detoxifiante, salate pana la briose, negrese si pizza... sunt atat de multe retete in care poti sa incluzi sfecla rosie.
Sfecla rosie este o leguma versatila si poate fi preparata intr-o varietate de moduri. O puteti consuma cruda, coapta, la abur si murata. Poate fi elementul principal al unor supe, borsuri sau salate si poate fi servita alaturi de branza in cadrul unor aperitive.
Indiferent de maniera in care este gatita, sfecla rosie isi pastreaza toate calitatile daca este consumata la un interval de doua ore dupa ce a fost gatita. Sfecla rosie are un continut bogat de acid folic, potasiu, mangan, fibre alimentare, vitamine (A, B, C), cupru, fier, fosfor, triptofan, iod, zinc.
Cum putem folosi sfecla rosie in preparatele culinare?
- Sfecla rosie coapta se potriveste de minune cu rucola, branzeturile de capra sau cele cu mucegai, precum si cu nucile coapte;
- Merele se potrivesc si ele cu dulceata sfeclei, iar nucile şi migdalele adauga consistenta si o aroma bogata;
- O salata cu sfecla rosie coapta sau fiarta va fi o masa satioasa si nutritiva;
- Sfecla cruda razuita merge de minune cu morcov, ceapa rosie, patrunjel verde, ulei, sare si putin otet. Va fi o salata hranitoare pe care o poti consuma alaturi de orice mancare gatita;
- Poti sa faci o supa crema din sfecla rosie, morcovi, ceapa, coapte si mixate apoi in blender cu putina smantana;
- Pentru un aperitiv aspectuos, foloseste sfecla coapta pentru a umple un aluat de foietaj alaturi de un amestec cu ciuperci, spanac si branza;
- Poti sa faci ravioli de casa pe care sa-i umpli cu sfecla coapta si branza de capra;
- Humus cu sfecla rosie se face mixand in robotul de bucatarie boabe de naut cu sfecla coapta, usturoi, zeama de lamaie si pasta de susan;
- Pentru dulciuri potrivite copiilor - briose sau prajituri cu ciocolata - inlocuieste zaharul rafinat cu sfecla fiarta, indulcind discret preparatele;
- Cremele pentru torturi le poti colora cu suc de sfecla rosie in loc sa folosesti colorant alimentar.
Comentarii:
Keep going !!!