Sfecla se curata de coaja si se da pe razatoare. A tocat-o in robotul de bucatarie, unele bucati au ramas mai mari.
Cu cat sfecla este mai fin maruntita, cu atat culoarea painii va fi mai intensa. Bucatile mai mari insa apar in contrast puternic cu miezul alb de paine.
In masina de paine se pune apa si apoi se adauga sfecla. Deasupra se adauga faina, untul, sarea, zaharul si drojdia, cu grija sa nu amestecam ingredientele.
Se seteaza masina pe programul cu seminte, coaja medie, cantitate 750 g. La semnalul sonor al masinii se adauga ceapa taiata rondele.
La final se scoate painea si se lasa la racit pe un suport metalic. Datorita sfeclei, se va raci mai greu.
E indicat sa fie lasata macar o ora inainte de a o pune in cutie sau orice alt recipient de pastrare a painii deoarece are tendinta sa transpire destul de mult daca nu e racita complet.
Comentarii:
Iami iami