Cruffins - combinația dintre un croissant și o brioșă, versiunea dulce
După ce v-ați îndrăgostit de versiunea savuroasă cu brânză, acum este timpul pentru irezistibilele cruffins dulci! Imaginați-vă un croissant sfărâmicios, în formă de brioșă și acoperit cu o cremă cremoasă de vanilie și fulgi de ciocolată topită... Este imposibil să rezistați! Ușor de preparat cu aluat de croissant gata făcut, aceste mici minunății sunt crocante la exterior și ultra moi la interior, perfecte pentru un mic dejun gourmet sau o gustare reconfortantă :)
Ingrediente
Cremă de vanilie :
Materiale
- 8 ramekins
- sucitor
- tel
- Folie adezivă
- Pungă de patiserie
Preparare
Se prepară crème pâtissière:
Se încălzește laptele cu extractul de vanilie (sau păstaia de vanilie despicată) și jumătate din zahăr.Se freaca oul cu cealaltă jumătate de zahăr și cu faina de porumb.
Când laptele fierbe, se toarnă jumătate din el în amestecul anterior și se bate pentru încorporare. Se toarnă înapoi în cratiță.
Se amestecă și se așteaptă să fiarbă. Când fierbe, se bate din nou timp de 2 minute și se ia de pe foc.
Se adaugă untul, tăiat în bucăți mici, în reprize și se încorporează bine.
Se acoperă crema direct cu folie alimentară pentru a preveni formarea unei cruste în cremă. Se lasă crema să se răcească la temperatura camerei.Se întinde aluatul de croissant pe suprafața de lucru. Se presară zahăr brun pe întreaga suprafață.
Se rulează dreptunghiul de aluat în formă de cârnat.
Se taie transversal în sferturi.
Apoi se taie fiecare bucata în jumătate, pe lungime.
Rulați aluatul în ramekin-uri unse și presărați cu bucăți de ciocolată (aproximativ 1 linguriță per ramekin).
Coaceți la 180°C timp de 20 de minute.
Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească puțin înainte de a se desface.
Se înfige o baghetă sub crușin.
Se transferă crema de patiserie într-o pungă de patiserie.Se umple fundul briosei cu cremă de patiserie.
Procedați la fel cu celelalte cruffins.Și acum cruffins sunt gata!
Observații
Cum trebuie păstrate cruffins?
Puteți să le păstrați învelite într-o pungă de hârtie și protejate de aer și umezeală.
Se pot congela?
Nicio problemă! Doar reîncălziți-le în cuptor înainte de a le mânca!
Cum se reîncălzesc?
Reîncălzește-le în cuptor la 160°C timp de câteva minute și asta e tot!
Crema poate fi aromată?
Puteți să o aromatizați cu extract de vanilie sau să adăugați cremă de fistic, de exemplu!
Pot înlocui chipsurile de ciocolată din cruffins?
Puteți, de asemenea, să înmuiați partea de sus a cruffins în ciocolată și alune, de exemplu!
Se poate face o versiune sărată a acestei rețete?
Da, se poate, iar rețeta o avem chiar aici!