Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și glazură de vanilie
Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și glazură de vanilie
Pentru gustare sau mic dejun, nimic mai delicios decât o brioșă foarte moale ♥
Ceea ce ne place la brioșe este că pot fi decorate în diferite moduri: cu ciocolată, cu unt, cu zahăr, pe scurt, mici plăceri pufoase ca norii.
Pentru această rețetă de brioșă, ne îndreptăm direct în Statele Unite pentru a descoperi rulourile cu scorțișoară, delicioasele produse de patiserie, cu scorțișoară și cu glazură de brânză! Cunoscută în mod normal sub numele de „Kanelbulle” de unde își are originea în Suedia, această brioșă a fost popularizată în America de Nord, unde a fost adăugată această glazură tipică!
Testează rețeta și spune-ne ce părere ai în comentarii ;-)
Amestecați drojdia uscată cu laptele călduț. Lăsați sa se odihnească 10 minute înainte de utilizare. Se toarnă amestecul în vasul mixerului și se adaugă făina, zahărul și sarea. Se frământă pentru a amesteca toate ingredientele.
Se încorporează ouăle 1 câte 1 apoi se adaugă puțin câte puțin untul înmuiat. Când tot untul este încorporat, frământăm aluatul pentru aproximativ 10 minute.
Lăsăm aluatul să se odihnească 2 ore la temperatura camerei. Așezați hârtie de pergament pe suprafața de lucru. Amestecați untul înmuiat cu zahărul brun și scorțișoara.
Întindeți aluatul peste hârtia de copt folosind sucitorul, astfel încât sa fie de aproximativ 30x40 cm.
Întindeți amestecul de unt + zahăr + scorțișoară pe toată suprafața.
Rulați aluatul pe lungime.
Tăiați ambele capete ale ruloului, apoi tăiați aluatul în 12 bucăți.
Puneți 9 bucăți într-o formă unsa cu unt. Puteți așeza celelalte 5 bucăți în forme unse cu unt pentru a face brioșe individuale. Acoperiți și lăsați să stea 2 ore la temperatura camerei.
Ungeți vârfurile brioșelor cu puțin lapte.
Coaceți tava mare timp de 20 de minute la 190°C
Pentru brioșele individuale: coaceți-le în forme timp de 12 minute la 190°C.
Pregătiți glazura: Amestecați crema de brânză și zaharul pudră și adăugați laptele puțin cate puțin în timp ce amestecați. Adăugați extractul de vanilie și amestecați din nou.
Turnați glazura deasupra brioșei atunci când este caldă și lăsați să se răcească înainte de a o mânca!
Putem înlocui drojdia uscată? Da este posibil. Nu este nevoie să rehidratezi drojdia proaspătă, o poți sfărâma și pune direct în robotul de bucătărie cu laptele călduț. 1 plic de drojdie uscată de aproximativ 6 grame corespunde la aproximativ 15 grame de drojdie proaspătă.
Putem înlocui laptele? Puteți înlocui laptele integral cu lapte degresat sau semi-degresat. Puteți folosi și băuturi pe bază de plante. Vă recomandăm să folosiți lapte bătut: va face brioșa mai moale.
Putem înlocui untul? Puteți înlocui untul cu margarină. Desigur, gustul nu va fi același.
Cum se păstrează rulourile cu scorțișoară? Într-un recipient ermetic și se pot păstra 4 zile.
Putem congela rulourile cu scorțișoară? Desigur, puteți congela rulourile cu scorțișoară pentru a le păstra mai mult timp! Luați în considerare să faceți porții sau să le faceți în format individual dacă doriți să le consumați pe rand.
Cum se prepară rulouri individuale cu scorțișoară? În loc să folosiți o tavă de prăjitură pentru le așeza, puneți-le în forme individuale unse cu unt și coaceți-le timp de 12 minute la 190°C.
Cum se prepară glazura? Glazura rulourilor de scorțișoară o găsim mai ales în varianta lor americana. Glazura se face din crema de brânză, zahăr pudra și lapte. Puteți adăuga vanilie dacă doriți sau altă aromă, dorită.
În versiunea sa nordică, rulourile cu scorțișoară nu au glazură și se numesc KanelBulle. Există chiar și un festival al rulourilor cu scorțișoară în Suedia, Kanelbullens dag, sărbătorit pe 4 octombrie.