Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și glazură de vanilie

Gustări
12 porții
Foarte ușor
4 h 50 m

Pentru gustare sau mic dejun, nimic mai delicios decât o brioșă foarte moale ♥ Ceea ce ne place la brioșe este că pot fi decorate în diferite moduri: cu ciocolată, cu unt, cu zahăr, pe scurt, mici plăceri pufoase ca norii. Pentru această rețetă de brioșă, ne îndreptăm direct în Statele Unite pentru a descoperi rulourile cu scorțișoară, delicioasele produse de patiserie, cu scorțișoară și cu glazură de brânză! Cunoscută în mod normal sub numele de „Kanelbulle” de unde își are originea în Suedia, această brioșă a fost popularizată în America de Nord, unde a fost adăugată această glazură tipică! Testează rețeta și spune-ne ce părere ai în comentarii ;-)


Ingrediente

12

Aluatul de brioșă:

Toppingul cu scorțișoară:

Glazura (stil american):


Materiale


Rețete inrudite


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare20 min
Timp așteptare4 h 10 m
Gătire20 min


Observații

Putem înlocui drojdia uscată?
Da este posibil. Nu este nevoie să rehidratezi drojdia proaspătă, o poți sfărâma și pune direct în robotul de bucătărie cu laptele călduț. 1 plic de drojdie uscată de aproximativ 6 grame corespunde la aproximativ 15 grame de drojdie proaspătă.

Putem înlocui laptele?
Puteți înlocui laptele integral cu lapte degresat sau semi-degresat. Puteți folosi și băuturi pe bază de plante. Vă recomandăm să folosiți lapte bătut: va face brioșa mai moale.

Putem înlocui untul?
Puteți înlocui untul cu margarină. Desigur, gustul nu va fi același.

Cum se păstrează rulourile cu scorțișoară?
Într-un recipient ermetic și se pot păstra 4 zile.

Putem congela rulourile cu scorțișoară?
Desigur, puteți congela rulourile cu scorțișoară pentru a le păstra mai mult timp! Luați în considerare să faceți porții sau să le faceți în format individual dacă doriți să le consumați pe rand.

Cum se prepară rulouri individuale cu scorțișoară?
În loc să folosiți o tavă de prăjitură pentru le așeza, puneți-le în forme individuale unse cu unt și coaceți-le timp de 12 minute la 190°C.

Cum se prepară glazura?
Glazura rulourilor de scorțișoară o găsim mai ales în varianta lor americana. Glazura se face din crema de brânză, zahăr pudra și lapte. Puteți adăuga vanilie dacă doriți sau altă aromă, dorită.

În versiunea sa nordică, rulourile cu scorțișoară nu au glazură și se numesc KanelBulle. Există chiar și un festival al rulourilor cu scorțișoară în Suedia, Kanelbullens dag, sărbătorit pe 4 octombrie.


Echipamente de gătit

cuptor
blender

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+