Petitchef

Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și glazură de vanilie

Pentru gustare sau mic dejun, nimic mai delicios decât o brioșă foarte moale ♥
Ceea ce ne place la brioșe este că pot fi decorate în diferite moduri: cu ciocolată, cu unt, cu zahăr, pe scurt, mici plăceri pufoase ca norii.
Pentru această rețetă de brioșă, ne îndreptăm direct în Statele Unite pentru a descoperi rulourile cu scorțișoară, delicioasele produse de patiserie, cu scorțișoară și cu glazură de brânză! Cunoscută în mod normal sub numele de „Kanelbulle” de unde își are originea în Suedia, această brioșă a fost popularizată în America de Nord, unde a fost adăugată această glazură tipică!
Testează rețeta și spune-ne ce părere ai în comentarii ;-)

Gustări
12 porții
20 min
4 h 10 m
20 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

12

Aluatul de brioșă:

Toppingul cu scorțișoară:

Glazura (stil american):

Materiale

  • 1 tavă pătrată 23x23 cm
  • 1 pensulă
  • 1 robot de patiserie
  • 1 spatulă
  • 1 prosop
  • 1 sucitor
  • hârtie pergament

Preparare

  • Etapa 1 - Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și glazură de vanilie
    Amestecați drojdia uscată cu laptele călduț. Lăsați sa se odihnească 10 minute înainte de utilizare. Se toarnă amestecul în vasul mixerului și se adaugă făina, zahărul și sarea. Se frământă pentru a amesteca toate ingredientele.
  • Etapa 2 - Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și glazură de vanilie
    Se încorporează ouăle 1 câte 1 apoi se adaugă puțin câte puțin untul înmuiat. Când tot untul este încorporat, frământăm aluatul pentru aproximativ 10 minute.
  • Etapa 3 - Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și glazură de vanilie
    Lăsăm aluatul să se odihnească 2 ore la temperatura camerei. Așezați hârtie de pergament pe suprafața de lucru. Amestecați untul înmuiat cu zahărul brun și scorțișoara.
  • Etapa 4 - Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și glazură de vanilie
    Întindeți aluatul peste hârtia de copt folosind sucitorul, astfel încât sa fie de aproximativ 30x40 cm.
  • Etapa 5 - Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și glazură de vanilie
    Întindeți amestecul de unt + zahăr + scorțișoară pe toată suprafața.
  • Etapa 6 - Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și glazură de vanilie
    Rulați aluatul pe lungime.
  • Etapa 7 - Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și glazură de vanilie
    Tăiați ambele capete ale ruloului, apoi tăiați aluatul în 12 bucăți.
  • Etapa 8 - Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și glazură de vanilie
    Puneți 9 bucăți într-o formă unsa cu unt.
    Puteți așeza celelalte 5 bucăți în forme unse cu unt pentru a face brioșe individuale. Acoperiți și lăsați să stea 2 ore la temperatura camerei.
  • Etapa 9 - Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și glazură de vanilie
    Ungeți vârfurile brioșelor cu puțin lapte.
  • Etapa 10 - Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și glazură de vanilie
    Coaceți tava mare timp de 20 de minute la 190°C
  • Etapa 11 - Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și glazură de vanilie
    Pentru brioșele individuale: coaceți-le în forme timp de 12 minute la 190°C.
  • Etapa 12 - Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și glazură de vanilie
    Pregătiți glazura:
    Amestecați crema de brânză și zaharul pudră și adăugați laptele puțin cate puțin în timp ce amestecați. Adăugați extractul de vanilie și amestecați din nou.
  • Etapa 13 - Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și glazură de vanilie
    Turnați glazura deasupra brioșei atunci când este caldă și lăsați să se răcească înainte de a o mânca!
  • Etapa 14 - Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și glazură de vanilie
    Gata!

Observații:

Putem înlocui drojdia uscată?
Da este posibil. Nu este nevoie să rehidratezi drojdia proaspătă, o poți sfărâma și pune direct în robotul de bucătărie cu laptele călduț. 1 plic de drojdie uscată de aproximativ 6 grame corespunde la aproximativ 15 grame de drojdie proaspătă.

Putem înlocui laptele?
Puteți înlocui laptele integral cu lapte degresat sau semi-degresat. Puteți folosi și băuturi pe bază de plante. Vă recomandăm să folosiți lapte bătut: va face brioșa mai moale.

Putem înlocui untul?
Puteți înlocui untul cu margarină. Desigur, gustul nu va fi același.

Cum se păstrează rulourile cu scorțișoară?
Într-un recipient ermetic și se pot păstra 4 zile.

Putem congela rulourile cu scorțișoară?
Desigur, puteți congela rulourile cu scorțișoară pentru a le păstra mai mult timp! Luați în considerare să faceți porții sau să le faceți în format individual dacă doriți să le consumați pe rand.

Cum se prepară rulouri individuale cu scorțișoară?
În loc să folosiți o tavă de prăjitură pentru le așeza, puneți-le în forme individuale unse cu unt și coaceți-le timp de 12 minute la 190°C.

Cum se prepară glazura?
Glazura rulourilor de scorțișoară o găsim mai ales în varianta lor americana. Glazura se face din crema de brânză, zahăr pudra și lapte. Puteți adăuga vanilie dacă doriți sau altă aromă, dorită.

În versiunea sa nordică, rulourile cu scorțișoară nu au glazură și se numesc KanelBulle. Există chiar și un festival al rulourilor cu scorțișoară în Suedia, Kanelbullens dag, sărbătorit pe 4 octombrie.



Echipamente de gătit

Cuptor
Blender

Poze

Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și glazură de vanilie
Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și glazură de vanilie - poza 2
Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și glazură de vanilie - poza 3
Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și glazură de vanilie - poza 4
Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și glazură de vanilie - poza 5
Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și glazură de vanilie - poza 6
Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și glazură de vanilie - poza 7
Rulouri cu scorțișoară, brioșă cu scorțișoară și glazură de vanilie - poza 8

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Rulouri cu somon si branza de capra
Rulouri cu somon si branza de capra
8 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri aperitiv cu tortilla, ton și cremă de brânză
Rulouri aperitiv cu tortilla, ton și cremă de brânză
4 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri cu vinete si parmezan
Rulouri cu vinete si parmezan
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Rulouri de dovlecei cu sardine
Rulouri de dovlecei cu sardine
20 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri de primăvară cu creveți și ciuperci
Rulouri de primăvară cu creveți și ciuperci
8 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Rulouri cu carne uscata si branza de capra
Rulouri cu carne uscata si branza de capra
8 porții
15 min
Foarte ușor
3.9 / 5

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează