Briosa vendéennes

votează acum
Gustări
Ușor
14 h 55 m

Briosa frantuzeasca ce se caracterizeaza printr-un miez compact, o textura moale, care se topeste in gura si cu gust de lapte. Testati reteta si spuneti-ne parerea in comentarii.

Ingrediente

16

Materiale

  • robot de patiserie

Preparare

Preparare25 min
Timp așteptare14 ore
Gătire30 min
  • Briosa Vendéennes - Preparare etapa 1Amestecati drojdia uscata cu laptele caldut si lasati sa stea 10 minute la temperatura camerei.
  • Briosa Vendéennes - Preparare etapa 2Turnati faina in vasul robotului. Adaugati sarea si zaharul in lateral, apoi acoperiti cu faina. Apoi adaugati ouale si la final amestecul de lapte si drojdie.
  • Briosa Vendéennes - Preparare etapa 3Framantati aproximativ 10 minute la viteza mica, pana cand aluatul se desprinde de pe marginile bolului. Adaugati treptat untul moale, taiat in bucati si framantati din nou 10 minute.
  • Briosa Vendéennes - Preparare etapa 4Cand aluatul se desprinde de pe margini, scoateti aluatul din vas si formati o bila din el. Acoperiti si lasati sa stea 1h 30 minute.
  • Briosa Vendéennes - Preparare etapa 5Dupa acest timp, separati aluatul in doua bucati de greutate egala si asezati-le in doua boluri. Infoliati si dati la frigider peste noapte.
  • Briosa Vendéennes - Preparare etapa 6Scoateti un aluat din frigider, apoi separati-l in 3 parti de aceeași greutate (aproximativ 160 gr). Rulati fiecare bucata de aluat si dati-i o forma de sfoara, apoi asezati-le pe o suprafata de lucru pudrata cu faina.
  • Briosa Vendéennes - Preparare etapa 7Impletiti fiecare bucata de aluat: cea din stanga spre centru, apoi cea din dreapta spre centru si asa mai departe pana cand obtineți o impletitura.
  • Briosa Vendéennes - Preparare etapa 8Indoiti capetele.
  • Briosa Vendéennes - Preparare etapa 9Lasati briosa sa se odihneasca 1 ora la temperatura camerei, apoi amestecati oul cu laptele si periati usor briosa cu acest amestec.
  • Briosa Vendéennes - Preparare etapa 10Presarati cu zahar perlat apoi coaceti in cuptorul preincalzit la 170° C timp de aproximativ 30 de minute. Asezati un recipient cu apa in cuptor pentru a preveni uscarea briosei.
  • Briosa Vendéennes - Preparare etapa 11Repetati procedeul cu al doilea aluat (sau faceti o alta forma de briosa ;-)). Briosele dvs Vendée sunt gata!

Punctează această reţetă

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: