Nu-i asa ca este frumoasa aceasta briosa?! Un efect „WOW” garantat datorita plierii sale in 8. Dar nu intrati in panica, va vom explica totul de la A la Z si veti vedea ca este mult mai putin complicat decat pare ;-)
Dizolvati drojdia in lapte, apoi lasati sa stea 10 minute la temperatura camerei.
Asezati făina in vasul robotului, apoi adaugati sarea si zaharul in lateral. Acoperiti cu faina. Adaugati ouale si apoi amestecul de drojdie si lapte.
Framantati la viteza mica pana cand aluatul se desprinde de pe margini (aproximativ 10 minute). Adaugati untul moale, taiat in bucati, apoi framantati din nou pana cand aluatul se desprinde de pe margini (aproximativ 10 minute).
Formati o bila din aluat, apoi acoperiti cu un prosop curat si lasati aluatul sa creasca la temperatura camerei timp de 1 ora si 30 de minute.
Impartiti aluatul in doua bucati de greutate egala, apoi asezati bucatile de aluat in boluri si infoliati. Puneti la rece 1 noapte.
Scoateti un aluat din frigider apoi impartiti-l in 8 bucati egale (aproximativ 55 gr). Rulati bucatile de aluat pentru a forma sfori care vor fi „firele” de briosa
Aliniati "firele", apoi uniti-le la un capat. Mutati firul exterior stang, in sus, spre dreapta si firul exterior drept in partea stanga.
Apoi mutati firul din dreapta sus spre centru, apoi „inlocuiti-l” cu firul stang din exterior.
Mutati suvita din partea stanga sus spre centru, apoi „inlocuiti-o” cu suvita dreapta exterioara.
Repetati procedura pana cand obtineti o impletitura. Indoiti capetele impletiturii in interior si asezati briosa pe tava de copt. Lasati aluatul sa creasca inca 1 ora.
Amestecati oul cu laptele, apoi periati usor briosa cu el. Presarati cu zahar perlat.
Preincalziti cuptorul la 170° C. Asezati un recipient mic umplut cu apa in cuptor pentru a preveni uscarea briosei in timp ce se coace. Coaceti la 170° C timp de 25 de minute.
Scoateti din cuptor si impletiti a doua briosa. Gata!