Petitchef

Cozonac briosa

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se face o plamadeala din 200g faina, drojdie dizolvata cu putin zahar si 100ml lapte; am lasat-o sa creasca.Faina, sarea si zaharul se amesteca, se face o adancitura in mijlocul fainii si se pun ouale apoi drojdia, se incepe framantatul
  • Untul topit se adauga ultimul si se framanta pana obtinem o coca elastica ( tare-mi iubesc malaxorul Kitchen aid LOL )Se lasa la crescut in loc cald, aproximativ o ora, castronul fiind acoperit cu folie de plastic sau un stergar.Se imparte aluatul in 6 parti egale.
  • Se intinde foaie ovala, se pune umplutura pe jumatate din foaie .Se pliaza, ca in imaginile de mai jos. Se pune intr-o forma de muffine rasucind fiecare fasie ca sa obtineti aspectul din imagine.Se mai lasa la crescut pentru 40 de minute, se ung cu galbenus amestecat cu o lingura de lapte si se dau la cuptorul incins in prealabil pana se rumenesc frumos.

Rețete inrudite

YouTube

Cheesecake cu briosa


Poze

Cozonac briosa
Cozonac briosa - poza 2
Cozonac briosa - poza 3
Cozonac briosa - poza 4
Cozonac briosa - poza 5
Cozonac briosa - poza 6
Cozonac briosa - poza 7
Cozonac briosa - poza 8
Cozonac briosa - poza 9

Întrebări:




Comentarii:

Captain Cook, 19/04/2012

Am preparat cozonacul de Paste. A iesit nemaipomenit! O singura remarca am, la ingrediente ai trecut 200 ml lapte, iar la pregatire spui ca ai folosit numai 100 ml + o lingura de lapte. Eu am folosit cantitatea intreaga, de 200 ml, pentru 200 g faina.

(0) (0) Abuz
27/03/2012

Minunat

(0) (0) Abuz
15/12/2011

Aspect surprinzator

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cheesecake cu briosa
Cheesecake cu briosa
8 porții
9 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Briosa leopard
Briosa leopard
6 porții
4 h 10 m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Briosa chinois
Briosa chinois
10 porții
3 h 40 m
Dificil
5 / 5
Rețetă Briosa pufoasa
Briosa pufoasa
8 porții
9 h 10 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Briosa impletita in 8
Briosa impletita in 8
16 porții
14 h 50 m
Ușor
Rețetă Briosa vendéennes
Briosa vendéennes
16 porții
14 h 55 m
Ușor

Articole conexe

Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Retete de cozonac Retete de cozonac

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează