Cozonac briosa
Ingrediente
4
Preparare
Preparare30 min
Gătire30 min
- Se face o plamadeala din 200g faina, drojdie dizolvata cu putin zahar si 100ml lapte; am lasat-o sa creasca.Faina, sarea si zaharul se amesteca, se face o adancitura in mijlocul fainii si se pun ouale apoi drojdia, se incepe framantatul
- Untul topit se adauga ultimul si se framanta pana obtinem o coca elastica ( tare-mi iubesc malaxorul Kitchen aid LOL )Se lasa la crescut in loc cald, aproximativ o ora, castronul fiind acoperit cu folie de plastic sau un stergar.Se imparte aluatul in 6 parti egale.
- Se intinde foaie ovala, se pune umplutura pe jumatate din foaie .Se pliaza, ca in imaginile de mai jos. Se pune intr-o forma de muffine rasucind fiecare fasie ca sa obtineti aspectul din imagine.Se mai lasa la crescut pentru 40 de minute, se ung cu galbenus amestecat cu o lingura de lapte si se dau la cuptorul incins in prealabil pana se rumenesc frumos.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
C
Captain Cook
Am preparat cozonacul de Paste. A iesit nemaipomenit! O singura remarca am, la ingrediente ai trecut 200 ml lapte, iar la pregatire spui ca ai folosit numai 100 ml + o lingura de lapte. Eu am folosit cantitatea intreaga, de 200 ml, pentru 200 g faina.
anonymous
Minunat
anonymous
Aspect surprinzator
Punctează această reţetă