Briosa leopard

Gustări
Ușor
4 h 10 m

Ce ziceti de o briosa pufoasa la micul dejun care sa va ajute sa va treziti? Va propunem reteta noastra de briosa leopard! Urmati pas cu pas etapele de realizare ale acestei briose pentru a afla cum am ajuns la acest rezultat ;-) Veti vedea ca este mult mai usor decat pare!

Ingrediente

6

Aluatul alb:

Aluatul maro deschis:

Aluat maro inchis:

Materiale

  • 1 robot de patiserie
  • 3 cutii ermetice
  • 1 sucitor
  • 1 tava de tort de aprox. 20 cm lungime / 10 cm latime
  • 1 termometru

Preparare

Preparare40 min
Timp așteptare3 ore
Gătire30 min
  • Briosa Leopard - Preparare etapa 1Se toarna laptele intr-o cratita si se pune pe foc.Se adauga amidonul de porumb. Se amesteca pentru a ingrosa preparatul.
  • Briosa Leopard - Preparare etapa 2Se ia de pe foc si se adauga untul. Varsati intr-un castron si asteptati pana cand temperatura scade sub 50° C.
  • Briosa Leopard - Preparare etapa 3Apoi adaugati zaharul si faina. Rehidratati drojdia uscata prin amestecare cu 2 lingurite de laptele cald, apoi adaugati la amestec si incorporati.
  • Briosa Leopard - Preparare etapa 4Lasati sa stea 10 minute, apoi framantati aluatul timp de aproximativ 10 minute. Acesta trebuie sa fie elastic.
  • Briosa Leopard - Preparare etapa 5Taiati aluatul in doua bucati si intr-una incorporati coaja de lamaie. Pudrati cu faina si puneti intr-o cutie ermetica.
  • Briosa Leopard - Preparare etapa 6Se taie cealalta jumatate in doua parti. Intr-una se adauga 5 gr de cacao amestecata cu 1 lingurita de lapte si se framanta. In cealalta jumatate se amesteca 15 gr cacao amestecata cu 1 lingurita de lapte si se framanta.
  • Briosa Leopard - Preparare etapa 7Pudrati usor cu faina cele doua bile de aluat colorat si puneti-le in cutii sigilate. Lasati cele trei aluaturi sa se odihneasca timp de 1h30 la temperatura camerei.
  • Briosa Leopard - Preparare etapa 8Luati aluatul din cutii si impartiti pe fiecare in 7 bucati. Luati una din bucatile de aluat maro deschisa si rulati-o sa fie lunga de 20 cm. Faceti acelasi lucru cu aluatul maro inchis, dar apoi o aplatizati-l..
  • Briosa Leopard - Preparare etapa 9Peste aluatul maro inchis intuns puteti ruloul de aluat maro deschis si inchideti. Luați o bucata de aluat deschis si rulati-l sa fie lung de 20 cm. Aplatizati-l apoi puneti peste el ruloul cu aluatul maro deschis+maro inchis.
  • Briosa Leopard - Preparare etapa 10Intideti aluatul format mai sus pana la aproximativ 40 de centimetri si taiati in jumatate.Procedati asa cu toate bilele de aluat, apoi asezati-le aleatoriu in tava unsa cu unt.
  • Briosa Leopard - Preparare etapa 11Se acopera tava cu un prosop curat si se lasa timp de 1 ora la temperatura camerei, apoi se incalzeste cuptorul la 200° C. Ungeti cu lapte. Cand cuptorul este fierbinte, micsorati temperatura la 170° C si coaceti timp de 30 - 35 de minute.
  • Briosa Leopard - Preparare etapa 12Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Puteti face un topping pentru briosa: topiti 100 gr de ciocolata neagră cu 30 ml lapte fierbinte. Turrnati peste cand briosa este rece. Se presara migdale si fistic.

Va sfatuim sa folositi robotul de patiserie pentru a incorpora pudra de cacao si laptele pentru cele 2 aluari maro (pasul 6).

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Machilleos

Arata super

abuz

cris_nedelcovici

E spectaculos...insa PREA MULTA ASTEPTARE !!!!! aproape 4 ore pentru un cozonacel....

abuz