Ce ziceti de o briosa pufoasa la micul dejun care sa va ajute sa va treziti? Va propunem reteta noastra de briosa leopard!
Urmati pas cu pas etapele de realizare ale acestei briose pentru a afla cum am ajuns la acest rezultat ;-) Veti vedea ca este mult mai usor decat pare!
1 tava de tort de aprox. 20 cm lungime / 10 cm latime
1 termometru
Preparare
Se toarna laptele intr-o cratita si se pune pe foc.Se adauga amidonul de porumb. Se amesteca pentru a ingrosa preparatul.
Se ia de pe foc si se adauga untul. Varsati intr-un castron si asteptati pana cand temperatura scade sub 50° C.
Apoi adaugati zaharul si faina. Rehidratati drojdia uscata prin amestecare cu 2 lingurite de laptele cald, apoi adaugati la amestec si incorporati.
Lasati sa stea 10 minute, apoi framantati aluatul timp de aproximativ 10 minute. Acesta trebuie sa fie elastic.
Taiati aluatul in doua bucati si intr-una incorporati coaja de lamaie. Pudrati cu faina si puneti intr-o cutie ermetica.
Se taie cealalta jumatate in doua parti. Intr-una se adauga 5 gr de cacao amestecata cu 1 lingurita de lapte si se framanta. In cealalta jumatate se amesteca 15 gr cacao amestecata cu 1 lingurita de lapte si se framanta.
Pudrati usor cu faina cele doua bile de aluat colorat si puneti-le in cutii sigilate. Lasati cele trei aluaturi sa se odihneasca timp de 1h30 la temperatura camerei.
Luati aluatul din cutii si impartiti pe fiecare in 7 bucati. Luati una din bucatile de aluat maro deschisa si rulati-o sa fie lunga de 20 cm. Faceti acelasi lucru cu aluatul maro inchis, dar apoi o aplatizati-l..
Peste aluatul maro inchis intuns puteti ruloul de aluat maro deschis si inchideti. Luați o bucata de aluat deschis si rulati-l sa fie lung de 20 cm. Aplatizati-l apoi puneti peste el ruloul cu aluatul maro deschis+maro inchis.
Intideti aluatul format mai sus pana la aproximativ 40 de centimetri si taiati in jumatate.Procedati asa cu toate bilele de aluat, apoi asezati-le aleatoriu in tava unsa cu unt.
Se acopera tava cu un prosop curat si se lasa timp de 1 ora la temperatura camerei, apoi se incalzeste cuptorul la 200° C. Ungeti cu lapte. Cand cuptorul este fierbinte, micsorati temperatura la 170° C si coaceti timp de 30 - 35 de minute.
Puteti face un topping pentru briosa: topiti 100 gr de ciocolata neagră cu 30 ml lapte fierbinte. Turrnati peste cand briosa este rece. Se presara migdale si fistic.
Va sfatuim sa folositi robotul de patiserie pentru a incorpora pudra de cacao si laptele pentru cele 2 aluari maro (pasul 6).
Comentarii:
Arata super
E spectaculos...insa PREA MULTA ASTEPTARE !!!!! aproape 4 ore pentru un cozonacel....