Briosa kringle estonian

votează acum
Briosa Kringle estonian
Desert
Ușor
55 min

De mult vroiam sa fac aceasta briosa tresata foarte la moda.

Ingrediente

6

Garnitură:

Preparare

Preparare30 min
Gătire25 min
  • Briosa Kringle estonian - Preparare etapa 1Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul.
    Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute.
    Intr-un bol se toarnă făină, sarea și untul tăiat bucățele.
    Se amestecă bine până când untul este complet încorporat.
    Se adauga drojdia, oul si treptat laptele caldut.
    La sfârșit se adaugă uleiul.
  • Briosa Kringle estonian - Preparare etapa 2Frământați bine pana cand aluatul devine elastic si neted (la robot timp de aproximativ 8 minute).
    Se acopera si se lasa aluatul să crească într-un loc cald aproximativ 2-3 ore.
    Dupa ce a crescut, se framanta din nou si se degazează aluatul.
  • Briosa Kringle estonian - Preparare etapa 3Se incalzeste cuptorul la 180 °.
    Intindem aluatul într-o foie dreptunghiulara.
    Ungem cu crema de ciocolata si presaram chips-uri de ciocolata alba.
    Rulam aluatul.
    Se taie sulul de aluat în lungime. Nu-l taiati complet, lasati capatul nataiat.
    Impletiti cele doua lungimi de aluat si uniti capetele formand un cerc.
  • Briosa Kringle estonian - Preparare etapa 4Se pune briosa pe o tava acoperita cu foaie de copt. Lasati sa creasca din nou inca 1 ora .
    Dati la cuptor si coaceti timp de 20 la 25 de minute.
  • Briosa Kringle estonian - Preparare etapa 5Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste.
    Este delicioasa .....

Punctează această reţetă

catalina_lCatalina_l

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: