Briosa chinois

Gustări
10 porții
Dificil
3 h 40 m

Pentru o gustare dulce, opteaza pentru briosa chinezeasca! Umplutura de vanilie si crema de ciocolata o fac irezistibila. Ca de obicei, va insotim pas cu pas in realizarea acestei retete :-) Este originara din Germania, unde este numita Schneckenkuchen insemnand "placinta melc".

Ingrediente

10

Pentru briosa :

Pentru creme de patiserie :

Materiale

  • Robot de patiserie

Preparare

Preparare3 ore
Gătire40 min
  • Briosa chinois - Preparare etapa 1Briosa :
    In vasul robotului puneti faina, drojdia, zaharul, ouale si laptele. Se framanta timp de aproximativ 4 minute.
  • Briosa chinois - Preparare etapa 2Taiati untul in bucati si adaugati-l putin cate putin in timp ce continuati sa framantati. Apoi, framantati la viteza medie aproximativ zece minute. Aluatul ar trebui sa se ia de pe margini. Datila rece 1h 30 min.
  • Briosa chinois - Preparare etapa 3Crema de patiserie :
    Puneti laptele sa fiarba impreuna cu pastaia de vanilie taiata. Intre timp puneți galbenusurile intr-un castron si adaugati zaharul. Frecati energic pana cand amestecul se albeste.
  • Briosa chinois - Preparare etapa 4Se adauga amidonul de porumb si se amesteca bine. Dupa ce laptele a fiert, se adauga lent la amestecul de oua-zahar-amidon de porumb. Apoi puneti totul inapoi in cratita la foc medie.
  • Briosa chinois - Preparare etapa 5Se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn pana cand amestecul atinge consistenta dorita. Acest pas dureaza aproximativ 10 minute. Apoi lasati-o sa se raceasca, acoperindu-o cu o folie de plastic direct pe crema, pentru a evita formarea unei pelicule.
  • Briosa chinois - Preparare etapa 6Luati aluatul de briosa din frigider și intindeti-l pe o suprafata de lucru pudrata cu faina. Formati un dreptunghi de aproximativ 30 x 40 cm.
  • Briosa chinois - Preparare etapa 7Indetindeti crema rece, lasand margini, apoi presarati cu chipsuri/pepite de ciocolata.
  • Briosa chinois - Preparare etapa 8Rulati aluatul, apoi taiati bucati de aproximativ 4 cm lungime.
  • Briosa chinois - Preparare etapa 9Aranjati aceste bucati intr-o forma de copt unsa inainte.Ungeti-le cu ou batut si lasati 1 ora la temperatura camerei.
  • Briosa chinois - Preparare etapa 10Coaceti 40 minute la 180°C.
  • Briosa chinois - Preparare etapa 11Gata!

Observații

Aluatul nu se desprinde din castron: Daca dupa 10 minute de framantare dupa incorporarea untului nu se desprinde, puneti vasul robotului in frigider. Lasati-l sa stea zece minute, apoi incepeti din nou sa framantati.
Faina: ar trebui sa fie faina tip 45 sau faina de ovaz.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: