Pentru o gustare dulce, opteaza pentru briosa chinezeasca! Umplutura de vanilie si crema de ciocolata o fac irezistibila. Ca de obicei, va insotim pas cu pas in realizarea acestei retete :-)
Este originara din Germania, unde este numita Schneckenkuchen insemnand "placinta melc".
Briosa : In vasul robotului puneti faina, drojdia, zaharul, ouale si laptele. Se framanta timp de aproximativ 4 minute.
Taiati untul in bucati si adaugati-l putin cate putin in timp ce continuati sa framantati. Apoi, framantati la viteza medie aproximativ zece minute. Aluatul ar trebui sa se ia de pe margini. Datila rece 1h 30 min.
Crema de patiserie : Puneti laptele sa fiarba impreuna cu pastaia de vanilie taiata. Intre timp puneți galbenusurile intr-un castron si adaugati zaharul. Frecati energic pana cand amestecul se albeste.
Se adauga amidonul de porumb si se amesteca bine. Dupa ce laptele a fiert, se adauga lent la amestecul de oua-zahar-amidon de porumb. Apoi puneti totul inapoi in cratita la foc medie.
Se amesteca in mod constant cu o lingura de lemn pana cand amestecul atinge consistenta dorita. Acest pas dureaza aproximativ 10 minute. Apoi lasati-o sa se raceasca, acoperindu-o cu o folie de plastic direct pe crema, pentru a evita formarea unei pelicule.
Luati aluatul de briosa din frigider și intindeti-l pe o suprafata de lucru pudrata cu faina. Formati un dreptunghi de aproximativ 30 x 40 cm.
Indetindeti crema rece, lasand margini, apoi presarati cu chipsuri/pepite de ciocolata.
Rulati aluatul, apoi taiati bucati de aproximativ 4 cm lungime.
Aranjati aceste bucati intr-o forma de copt unsa inainte.Ungeti-le cu ou batut si lasati 1 ora la temperatura camerei.
Aluatul nu se desprinde din castron: Daca dupa 10 minute de framantare dupa incorporarea untului nu se desprinde, puneti vasul robotului in frigider. Lasati-l sa stea zece minute, apoi incepeti din nou sa framantati. Faina: ar trebui sa fie faina tip 45 sau faina de ovaz.