Briosa pufoasa

Gustări
Foarte ușor
9 h 10 m

Incepeti-va ziua cu aceasta briosa extra pufoasa. O briosa in care vom adauga foarte putin unt. Cat sa va multumeasca, fara sa va simtiti vinovati :-) Testati-o si urmati explicatiile de mai jos, pas cu pas ↓ ↓

Ingrediente

8

Ungere :

Materiale

  • tava 30x12 cm
  • Un robot de patiserie
  • pensula

Preparare

Preparare45 min
Timp așteptare8 ore
Gătire25 min
  • Briosa pufoasa - Preparare etapa 1Se toarna plicul de drojdie in vasul robotului si se dilueaza cu 1 lingura de apa calduta.
    Se lasa sa stea 10 minute la temperatura camerei.
  • Briosa pufoasa - Preparare etapa 2Adaugati laptele, faina, oul, zaharul si sarea.
    Framantati cu carligul timp de 10 minute.
  • Briosa pufoasa - Preparare etapa 3Adaugati untul moale si framantati din nou timp de aproximativ 10 minute.
  • Briosa pufoasa - Preparare etapa 4Acoperiti preparatul cu un prosop curat si lasati-l sa stea la temperatura camerei timp de 2 ore. Se infoliaza vasul si se da la frigider timp de 12 ore.
  • Briosa pufoasa - Preparare etapa 5Degazati aluatul si formati 8 bile de aproximativ 115 g.
    Asezati bilele intr-o forma de copt, unsa. Acoperiti si lasati sa stea 2 ore la temperatura camerei.
  • Briosa pufoasa - Preparare etapa 6Preincalziti cuptorul la 160° C si puneti in interior un recipient care contine apa. Ungeti briosa cu ou batut si dati la cuptor pentru 25 de minute la 160° C.
  • Briosa pufoasa - Preparare etapa 7Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Timpul de crestere:
Puteti lasa aluatul sa creasca timp de 5 - 6 ore la temperatura camerei sau 2 ore la temperatura camerei, apoi 1 noapte in frigider. Va fi mai usor de manevrat.

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: