Incepeti-va ziua cu aceasta briosa extra pufoasa. O briosa in care vom adauga foarte putin unt. Cat sa va multumeasca, fara sa va simtiti vinovati :-)
Testati-o si urmati explicatiile de mai jos, pas cu pas ↓ ↓
Se toarna plicul de drojdie in vasul robotului si se dilueaza cu 1 lingura de apa calduta. Se lasa sa stea 10 minute la temperatura camerei.
Adaugati laptele, faina, oul, zaharul si sarea. Framantati cu carligul timp de 10 minute.
Adaugati untul moale si framantati din nou timp de aproximativ 10 minute.
Acoperiti preparatul cu un prosop curat si lasati-l sa stea la temperatura camerei timp de 2 ore. Se infoliaza vasul si se da la frigider timp de 12 ore.
Degazati aluatul si formati 8 bile de aproximativ 115 g. Asezati bilele intr-o forma de copt, unsa. Acoperiti si lasati sa stea 2 ore la temperatura camerei.
Preincalziti cuptorul la 160° C si puneti in interior un recipient care contine apa. Ungeti briosa cu ou batut si dati la cuptor pentru 25 de minute la 160° C.
Timpul de crestere: Puteti lasa aluatul sa creasca timp de 5 - 6 ore la temperatura camerei sau 2 ore la temperatura camerei, apoi 1 noapte in frigider. Va fi mai usor de manevrat.