Risotto cu st jacques si sofran
Nu vrei sa mananci carne de sarbatori? Opteaza pentru scoici! O reteta foarte usor de facut daca urmezi indicatiile noastre pas cu pas.
Ingrediente
Preparare
Puneti apa la fiert + cubul de bulion.
Intr-o alta cratita, incalziti uleiul de masline. Adaugati orezul si prajiti timp de 2 minute. Apoi adaugati catelul de usturoi zdrobit, rosia decojita si taiata cubulete si doza de sofran.Se amesteca. Se dizolva cubul de bulion in apa si se adauga putin peste orez.Se amesteca din nou si se gateste la foc mediu pana cand orezul inghite toata apa.
Adaugati iar din supa si lasati sa fiarba. Amestecati si continuati pana cand terminati de adaugat si incorporat toata supa (cubul dizolvat in apa).
La final adaugati smantana lichida, amestecati bine si lasati deoparte.
Incalziti uleiul de masline intr-o cratita si caliti scoicile pana cand sunt prajite. Adaugati cepsoara tocata, sare si piper.
Pe o farfurie puneti risotto-ul cu sofran si lasati in centru un gol. Asezati in centru St Jacques prajite si cateva fire de cepsoara pentru a decora.
Gata!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Inainte de a comenta aiurea incercati sa intelegeti ce cititi.
Criticati in modul cel mai pur balcanic/romanesc.
"Bulionul, cunoscut și sub numele de bouillon, este un lichid sărat făcut din apă în care oasele, carnea sau legumele au fost fierte la foc mic. Poate fi consumat singur, dar este cel mai frecvent folosit pentru a prepara alte feluri de mâncare, cum ar fi supe, sosuri și sosuri."
wikipaedeia, fir-ar ea de wiki. O cautare, atata trebuia, inainte de critica aiurea.
Nu e vorba de suc de rosii ci de "concentrat de supa".
Este amuzant sa citim comentarii ale unor nestiutori care sunt si tafnosi pe cat sunt de naivi...sau poate chiar de aceea?!?!....Petit chef ...Felicitari....faceti o treaba minunata...tineti-o tot asa!
Da, retetele de pe aici sint, majoritatea, scrise de persoane plecate din tara, care ne amuza cu descoperirile lor culinare de pe aiurea :) Acuma, eu ma gindesc ca ele-s tot pentru gospodine care au fost, la origine, romance, iar acum gatesc si ele cu ce au, sarmanele, pe acolo pe unde sint. In tara de bastina, nenorocita asta de tarisoara a noastra, a celor ramasi acasa, inca se bateste cu bulion, chiar si cumparat, daca nu facut in casa. Vai de capoul nostru, n-am auzit noi de bulion la cub? Rusine!!! De scoici nu zic nimic, ca astea-s pe toate drumurile...
Am 76 de ani si ma distrez urmarind zilnic retetele transmise de Dvs. dar nu am auzit, pana acum, de bulion la cub!
De fapt este un cub ca si cel de concentrat de supa.