de preferat, gatite la abur, eliminand astfel bacteriile retinute prin procesul de filtrare al apei. Au o carne dulce, suculenta si de culoare
portocalie. Se vand vii, au un ritual de spalare si curatare, iar dupa fierbere midiile bune se vor deschide, iar cele care nu s-au deschis se vor arunca. Midiile sunt excelente gatite la abur, cu usturoi. Pe de alta parte, stridiile se consuma crude, ca delicatesa, dar si fierte, prajite, afumate, murate, la cuptor sau pe gratar. Ceea ce le face sa fie adorate de multa lume este gustul unic si aspectul gelatinos. Retetele clasice cu stridii ar fi Stridii Kilpatrick, Stridii Rockefeller sau stridii pane numite si Po�boys. In materie de scoici, suprematia o detinscoicile Saint Jacques sau scoicile pelerin, remarcate prin forma deevantai, carnea aba si dulce si proprietati nutritive deosebite.
Ingrediente: 120 gr orez cu bob rotund pentru risotto 140 gr de scoici St Jacques 1 catel de usturoi 1 rosie 1 doza de sofran 1 cub de bulion 480 ml apa 2...
Ingrediente: 1 cățel de usturoi 200 gr roșii cherry 150 ml vin alb Un cub de unt 300 gr scoici (aici congelate) 180 gr paste (pappardelle, tagliatelle, spaghete...
Ingrediente: 1 lingura ulei 2 catei de usturoi 1 lingura de faina 200 ml vin alb 500 ml supa de pește (de casa sau cumparata) 4 fileuri de merluciu (aproximativ...
Ingrediente: 400 gr orez cu bob rotund 300 gr creveti 7 langustine 500 gr midii 200 gr scoici 3 calmari sau sepii 1 ardei rosu 1 ardei verde 2 rosii 2 catei de...
Ingrediente: 1/2 avocado 1/2 roșie 1/2 ceapă roșie 1/4 mango Ghimbir (o bucată de mărimea unei jumătăți de cățel de usturoi) 100 g conservă de scoici (1 cutie)...
Ingrediente: 1/2 kg de scoici 2 linguri ceapa razuita sare si piper 2 foie de dafin 4 catei de usturoi 4 linguri ulei de masline 5 rosii 1 lingura pasta de...
Ingrediente: paste cat pentru o persoana (eu am folosit spaghete) 1 jumatate cutie rosii cuburi 2 catei de usturoi 1 ceapa foarte mica un pumn carne de scoici
Ingrediente: 12 buc de scoici Saint Jacques proaspete 2 cutii de ciuperci champignon intregi 1-2 ceape rosii, medii, taiate julien 3-4 catei de usturoi tocati...
Ingrediente: 300 g tagliatelle 2 catei usturoi pisati O ceapa tocata marunt 200 g rosii la conserva 10 rosii cherry 1 litru supa de pui 200 g creveti 200 g...
Ingrediente: 200 g penne 250 g creveti si scoici 30 g unt Jumatate ardei iute 40 ml vin rosu sec Sucul de la doua lime O mana rucola O lingura ulei masline...
Ingrediente: 150 g fructe de mare 350 g ciuperci 150 g paste scoici 70 g mozzarela 2 linguri sos de soia 2 linguri sos de peste condimente 3 linguri ulei 50 g...
Ingrediente: 10 oua 3 pachete cu unt Doua lingurite de sare Un kg faina piper 5 catei de usturoi Doua cepe 100 g marmelada 200 g de cascaval vegetal Scoici de...
Ingrediente: 250 g paste care merg umplute, de tip scoici 500 g spanac, proaspat sau congelat 400 g crema de branza sau ricotta 60 g unt + 50 g faina 1/2 l...