Ceviche este un preparat tradițional peruvian în care peștele crud, marinat în suc de lime sau lămâie, este adevăratul protagonist. La Petitchef, am realizat o versiune rapidă, folosind o conservă de scoici, cu un rezultat cu adevărat surprinzător. O explozie de aromă și culoare care combină cele mai bune fructe de mare cu atingerile dulci ale mango și avocado. Perfectă ca aperitiv ușor sau pentru a vă surprinde oaspeții la o masă specială, aproape fără efort.
Se pregătesc toate ingredientele: Avocado: Se curăță de coajă, se scoate sâmburele și se taie cubulețe. Roșie: Se spală și se taie în cubulețe. Mango: Se curăță de coajă și se taie în cuburi. Ceapă roșie: Se curăță de coajă și se taie în fâșii subțiri (julienne). Conserva de scoici: Se scurg scoicile, păstrând jumătate din sucul lor. Ghimbir: Se curăță ghimbirul de coajă și se dă pe răzătoare.
Într-un bol, se adaugă avocado tăiat cubulețe, roșia, mango, ceapa tăiată julien și ghimbirul ras. Se adaugă scoicile și jumătate din sucul rezervat.
Se condimentează cu sucul de la o jumătate de lămâie, sucul de la o jumătate de lime, lingura de ulei de măsline și sare și piper după gust. Se condimentează cu câteva picături de Tabasco. Se lasă să stea timp de 5 minute la temperatura camerei. Între timp, spălați și tocați câteva frunze proaspete de coriandru. Se adaugă la ceviche.
Se amestecă bine toate ingredientele. Serviți cu porumb prăjit sărat pentru o notă crocantă și asta e tot!
Cum pot înlocui scocile? Puteți înlocui conservele de scoici cu creveți sau pește proaspăt (doradă, somon). Dacă folosiți pește proaspăt, va trebui să îl congelați timp de cel puțin 5 zile la o temperatură de -20 ºC sau mai mică pentru a evita infestarea cu paraziți.
Cum pot înlocui tabasco-ul în acest ceviche de scoici? Puteți folosi orice sos picant care vă place și ajustați cantitatea în funcție de toleranța dvs. la picant. Puteți folosi: sos sriracha, chilli picant, piri piri, tajin, fulgi de chilli, puțin chilli proaspăt...
Ce alte ingrediente aș putea adăuga? Puteți adăuga porumb dulce, aji amarillo, chimen, măsline verzi sau fistic.
Ce să serviți cu acest ceviche? Nu ezitați să o serviți cu tortilla chips, nachos, biscuiți sau crackers.
Sfat pentru a evita amărăciunea: Nu exagerați când stoarceți jumătatea de lime sau jumătatea de lămâie pentru a evita amărăciunea.
Cât timp pot păstra această rețetă? Dacă doriți să vă bucurați pe deplin de acest ceviche, vă recomandăm să îl consumați în aceeași zi. Astringența lămâii ar putea schimba textura scoicilor, făcând-o mai puțin gustoasă.