Petitchef

Ceviche cu scoici la conservă

Ceviche este un preparat tradițional peruvian în care peștele crud, marinat în suc de lime sau lămâie, este adevăratul protagonist. La Petitchef, am realizat o versiune rapidă, folosind o conservă de scoici, cu un rezultat cu adevărat surprinzător. O explozie de aromă și culoare care combină cele mai bune fructe de mare cu atingerile dulci ale mango și avocado. Perfectă ca aperitiv ușor sau pentru a vă surprinde oaspeții la o masă specială, aproape fără efort.

Antreuri
2 porții
15 min
Foarte ușor

Video

YouTube

Ingrediente

2

Materiale

  • toător
  • Cuțit
  • Bol

Preparare

  • Etapa 1 - Ceviche cu scoici la conservă
    Se pregătesc toate ingredientele:
    Avocado: Se curăță de coajă, se scoate sâmburele și se taie cubulețe.
    Roșie: Se spală și se taie în cubulețe.
    Mango: Se curăță de coajă și se taie în cuburi.
    Ceapă roșie: Se curăță de coajă și se taie în fâșii subțiri (julienne).
    Conserva de scoici: Se scurg scoicile, păstrând jumătate din sucul lor.
    Ghimbir: Se curăță ghimbirul de coajă și se dă pe răzătoare.
  • Etapa 2 - Ceviche cu scoici la conservă
    Într-un bol, se adaugă avocado tăiat cubulețe, roșia, mango, ceapa tăiată julien și ghimbirul ras. Se adaugă scoicile și jumătate din sucul rezervat.
  • Etapa 3 - Ceviche cu scoici la conservă
    Se condimentează cu sucul de la o jumătate de lămâie, sucul de la o jumătate de lime, lingura de ulei de măsline și sare și piper după gust. Se condimentează cu câteva picături de Tabasco. Se lasă să stea timp de 5 minute la temperatura camerei. Între timp, spălați și tocați câteva frunze proaspete de coriandru. Se adaugă la ceviche.
  • Etapa 4 - Ceviche cu scoici la conservă
    Se amestecă bine toate ingredientele. Serviți cu porumb prăjit sărat pentru o notă crocantă și asta e tot!

Observații:

Cum pot înlocui scocile?
Puteți înlocui conservele de scoici cu creveți sau pește proaspăt (doradă, somon). Dacă folosiți pește proaspăt, va trebui să îl congelați timp de cel puțin 5 zile la o temperatură de -20 ºC sau mai mică pentru a evita infestarea cu paraziți.

Cum pot înlocui tabasco-ul în acest ceviche de scoici?
Puteți folosi orice sos picant care vă place și ajustați cantitatea în funcție de toleranța dvs. la picant. Puteți folosi: sos sriracha, chilli picant, piri piri, tajin, fulgi de chilli, puțin chilli proaspăt...

Ce alte ingrediente aș putea adăuga?
Puteți adăuga porumb dulce, aji amarillo, chimen, măsline verzi sau fistic.

Ce să serviți cu acest ceviche?
Nu ezitați să o serviți cu tortilla chips, nachos, biscuiți sau crackers.

Sfat pentru a evita amărăciunea: Nu exagerați când stoarceți jumătatea de lime sau jumătatea de lămâie pentru a evita amărăciunea.

Cât timp pot păstra această rețetă?
Dacă doriți să vă bucurați pe deplin de acest ceviche, vă recomandăm să îl consumați în aceeași zi. Astringența lămâii ar putea schimba textura scoicilor, făcând-o mai puțin gustoasă.



Poze

Ceviche cu scoici la conservă
Ceviche cu scoici la conservă - poza 2
Ceviche cu scoici la conservă - poza 3
Ceviche cu scoici la conservă - poza 4
Ceviche cu scoici la conservă - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Ceviche de stridii: lapte de tigru si fructul pasiunii
Ceviche de stridii: lapte de tigru si fructul pasiunii
6 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Ceviche
Ceviche
2 porții
6 ore
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Merluciu cu scoici
Merluciu cu scoici
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
4 porții
1 h 45 m
Ușor
3.6 / 5
Rețetă Tacos vegetarian
Tacos vegetarian
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pui curry în lapte de cocos
Pui curry în lapte de cocos
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează