Ceviche de stridii: lapte de tigru si fructul pasiunii
Ceviche de stridii: lapte de tigru si fructul pasiunii
Un aperitiv in verinne de data aceasta - ceviche de stridii cu lapte de tigru! Un sos traditional picant din America Latina care iti va trezi papilele gustative in cel mai scurt timp!
O noua modalitate de a incerca si stridiile :-)
Deschideti stridiile. Scoateti prima apa. Colectati si filtrati apa de la 2 stridii. Luati carnea de la stridii si taiati-o grosier.
Turnati apa de la stridii, filtrata, intr-un chopper. Adaugati laptele de cocos, sucul de lamaie, ardeiul, ghimbirul si coriandrul. Amestecati totul. Ati obtinut lapte de tigru.
Transferati laptele de tigru intr-un castron apoi adaugati carnea de la stridii. Infoliati si dati la frigider timp 5 - 10 minute.
Distribuiti carnea de la stridii in verrine, apoi adaugati laptele de tigru. Adaugati aproximativ o lingurita de fructul pasiunii in fiecare pahar.
Decorati cu o frunzulita de coriandru proaspat. Savurati!
Atentie la cantitatea de ardei iute! Va recomandam sa adaugati ardeiul iute, putin cate putin si sa gustati pentru a nu adauga prea mult.
Puteti inlocui laptele de nuca de cocos cu smantana de nuca de cocos: laptele de tigru va fi mai gros, iar fructul pasiunii va sta mai bine la suprafata.
Cu ce sa inlocuiti fructul pasiunii? Puteti inlocui fructul pasiunii cu mango, castravete, dovlecei ... Simtiti-va liber sa adaptati reteta la gustul dvs.!
Pot prepara aceasta reteta cu o zi inainte? Puteti face lapte de tigru cu o zi inainte, dar ceviche ar trebui sa fie facute in aceeasi zi.