Într-un bol puneți puiul tăiat bucățele. Radeți usturoiul și adăugați-l. Puneți apoi curry-ul și sucul de la o jumătate de lămâie. Se amestecă și se lasă la marinat aproximativ 15 minute, maxim 30 de minute.
Într-un blender puneți ceapa, ardeiul galben, morcovii și cepșoară și amestecați totul pentru a obține o pasta groasă.
Se încing uleiul de măsline și untul într-o tigaie, apoi se adaugă amestecul de legume. Gătiți 10 minute pentru ca apa din legume să se evapore.
Se adaugă apoi pasta de roșii, ghimbirul, boiaua de ardei, sarea și piperul. Amestecați. De asemenea, puteți adăuga puțin zahăr la amestec pentru a contracara aciditatea pastei de tomate.
Apoi adăugați puiul marinat și lăsați să se gătească.
Odată ce puiul este fiert, adăugați la sfârșit laptele de cocos și amestecați bine.
Se lasă la fiert până se îngroașă amestecul.
Serviți cu orez. Curry-ul tău cu pui este gata! Poftă bună!
Pasta de rosii: Este important sa folosiți pasta de roșii și nu sos de roșii deoarece textura pe care doriți sa o obțineți trebuie să fie destul de groasa. Ideea aici este să nu faceți sosul prea lichid.
Mirodenii: acestea trebuie moderate după gust. Ghimbirul proaspăt va fi și mai bun și va spori gustul mâncărurilor asiatice.
Comentarii:
Presupun ca este delicios. Ador mancarurile orientale. Daca v55oi avea timp, o voi incerca.