Paste cu scoci saint-jacques, un preparat elegant și rafinat!
Paste cu scoci Saint-Jacques, un preparat elegant și rafinat!
Ați cumpărat scoci Saint-Jacques și doriți să le folosiți pentru a pregăti un preparat delicios cu paste? Sunteți în locul potrivit! :-) Iată rețeta noastră de pappardelle cu scoici și roșii cherry. În această rețetă am pregătit paste de casă, dar dacă te grăbești, poți folosi pastele lungi preferate: spaghetti sau tagliatelle, de exemplu. Perfectă pentru o cina la lumina lumânărilor sau pentru a-ți impresiona invitații, această rețetă elegantă de „paste” nu va lăsa pe nimeni indiferent ;-)
Turnați un strop de ulei într-o tigaie și rumeniți tot cățelul de usturoi. Adăugați roșiile cherry spălate și tăiate în jumătate, apoi acoperiți cu un capac și gătiți timp de 5 minute.
Se zdrobesc roșiile cu o lingură de lemn (sa își elibereze zeama) și se continuă fierberea, acoperit, încă 4 minute.
Scoicile se călesc într-o altă tigaie (trebuie să fie complet dezghețate) cu un cub de unt, gătindu-le cam 2 minute pe fiecare parte.
Scoateți capacul de la tigaia cu roșiile cherry și deglazați cu vinul alb la foc mare câteva minute (în timp ce alcoolul se evaporă).
În acest moment, scoateți cățelul de usturoi din sosul de roșii cherry, adăugați scoicile și un praf generos de piper. Amestecați bine.
Scurgeți pastele al dente direct în tigaia cu sosul, adăugați pătrunjelul tocat și amestecați repede.
Pot păstra pastele cu scoici? Vă recomandăm să le savurați imediat ce sunt gata. Scoicile tind să se întărească dacă sunt păstrate la frigider după gătire.
Ce tip de paste să folosim? Tagliatelle, pappardelle, spaghetti sau paccheri sunt cele mai bune pentru noi!
Pot adăuga alte ingrediente la pastele de scoici? Dacă vrei un sos și mai gustos, poți adăuga măsline negre sau capere nesarate!
Ce pot folosi în loc de roșii cherry? Puteți folosi puțin pastă de roșii. Nu depășiți cantitățile, veți avea nevoie doar de puțin mai multă aromă pentru paste. Pentru două persoane, vă recomandăm să folosiți 100 ml de pastă de roșii.