Paste cu sos de măsline: ieftine, gustoase și ușor de preparat!
Ai chef de o mâncare de paste simplă și gustoasă, care te face să te simți imediat ca acasă? Pastele cu sos de măsline sunt răspunsul ideal! Un adevărat clasic al bucătăriei italiene, foarte ușor de preparat și plin de savoare, perfect pentru un prânz ușor sau o cină rapidă, dar satisfăcătoare. Pulpa de roșii tocată, măslinele negre și ceapa se combină într-un sos mediteranean care îți va papilele gustative de la prima degustare. Și partea cea mai bună? Această rețetă este complet vegană și super ieftină! Nu pierde timpul, treci la treabă acum și pregătește această bunătate pentru tine și cei dragi.
Ingrediente
Materiale
- Tigaie
- cratiță
- Cuțit
- tocător
Preparare
Mai întâi, se taie măslinele negre în rondele.
Se prăjește ceapa tocată mărunt, într-o tigaie cu ulei de măsline, apoi se adaugă măslinele și se prăjesc câteva minute.
Se adaugă pulpa de roșii tocată, un vârf de cuțit de sare și se călește timp de aproximativ 15 minute cu capacul pus. Se amestecă din când în când. (Dacă este necesar, adăugați puțină apă de gătit la paste).
Între timp, se fierb pastele în multă apă sărată.
Când pastele sunt fierte al dente, se scurg și se transferă în tigaia cu sosul de măsline.
Se amestecă rapid pastele până când sosul de măsline este bine omogenizat.
Fusilli cu sos de măsline este gata. Dacă doriți, puteți adăuga un strop de ulei de măsline crud înainte de servire.
Observații
Pot păstra pastele cu sos de măsline?
Da, puteți păstra pastele cu sos de măsline în frigider, într-un recipient etanș. Se pot păstra timp de câteva zile fără probleme.
Ce paste trebuie folosite pentru sosul de măsline?
Vă recomandăm să folosiți paste scurte, cum ar fi fusilli, penne, rigatoni, mezze maniche sau caserecce.
Ce măsline trebuie folosite pentru sos?
Vă recomandăm să folosiți măsline negre fără sâmburi de calitate superioară.
Pot înlocui pulpa de roșii cu piure de roșii?
Puteți folosi piure de roșii în loc de pulpă, cu toate acestea, pulpa de roșii conferă sosului o textură mai rustică și îmbogățește preparatul cu bucăți de roșii.
Pot adăuga parmezan ras la pastele cu sos de măsline?
Da. Puteți adăuga parmezan ras la preparat, însă, în acest caz, rețeta nu va mai fi vegană.
Câtă ceapă trebuie să folosesc pentru sosul de măsline?
Cantitatea de ceapă poate varia în funcție de gustul personal. Vă recomandăm să folosiți aproximativ o jumătate de ceapă mică, tocată mărunt, ca fiind cantitatea ideală pentru această rețetă.
Pot prepara sosul de măsline în avans?
Sosul de măsline poate fi preparat în avans și păstrat în frigider timp de câteva zile. De asemenea, îl puteți congela pentru o păstrare mai îndelungată.
Nutriție
- Carbo: 64.3g
- Grăsimi: 13.2g
- Grăsimi sat.: 2g
- Proteine: 17.9g
- Fibre: 6.5g
- Zahăr: 5.6g
- ProPoints: 12
- SmartPoints: 14