Taiem dovleceii in cubulete mici. Tocam ceapa julien. Taiem ardeiul in fasii subtiri. Tocam fin usturoiul. Taiem rosiile in cubulete.
Pregatim aragazul. Pregatim o cratita cu apa, in care punem un varf de lingurita de sare si lasam sa fiarba.
Pregatim o tigaie inalta in care punem uleiul. Adaugam dovleceii si ii lasam la calit pana cand acestia devin moi. Punem ceapa, ardeiul, rosiile si usturoiul in tigaie, amestecam si lasam sa fiarba pana cand scade tot sosul.
Cand apa din cratita fierbe, punem pastele si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Pregatim o strecuratoare si scurgem bine pastele fierte.
Condimentam sosul cu sare, piper si oregano, amestecam si lasam sa fiarba pana cand obtinem un sos fara zeama. Cand sosul a scazut inchidem aragazul.
Punem pastele scurse in farfurie iar deasupra, sosul de dovlecei. Servim calde.
Comentarii:
Un mod placut de a manca si copiii dovlecei
Foarte buna am pregatit-o de multe ori.
Mmmm
EXCELENT
Foarte gustoasa si poate fi servita si cu carne de pui sau de vita ...cred