Pregătește-te să mergi în Catania în Sicilia, unde note delicate de vinete la grătar, roșii suculente și ricotta moale se combină pentru a crea un preparat delicios de vară. Această rețetă „Pasta alla Norma” este atât de ușor de făcut, pe cât este de delicioasă. Soluția perfectă pentru a vă satisface pofta de bucătărie italiană sănătoasă, deoarece în această rețetă am optat pentru vinete coapte în loc de prăjite. Lasă-te sedus de aromele îmbietoare și mediteraneene și descoperă cum să faci aceasta rețetă delicioasă.
Vinetele: Preîncălziți cuptorul la 180°C. Spălați și tăiați vinetele în felii (aproximativ 0,5 cm grosime).
Aranjați feliile pe una sau mai multe tăvi tapetate cu hârtie de copt. Stropiți cu ulei de măsline, sare și piper. Dați la cuptor pentru 20-25 de minute la 180°C.
Sosul: Turnați un strop de ulei de măsline într-o tigaie încinsă și zdrobiți usturoiul. Apoi adăugați pulpa de roșii și crenguța de busuioc. Adăugați sare și piper după gust.
Fierbeți timp de 15 până la 30 de minute, acoperit la foc mic. După acest timp, îndepărtați crenguța de busuioc.
Les pâtes: Paste: Fierbeți un volum mare de apă cu sare grunjoasă (10 g sare/L apă). Gătiti pastele al dente (timpul este indicat pe ambalaj).
Scurgeți pastele și transferați-le în sosul de roșii. Terminați de gătit pastele în sos.
Serviți pastele într-o farfurie adâncă, adăugați bucăți de vinete și radeți ricotta sărată peste ele. Presărați deasupra frunze de busuioc. Gata!
Cât timp pot fi păstrate pastele? Vă sfătuim să le mâncați imediat, dar le puteți păstra până la 3 zile la frigider într-un recipient ermetic.
Cum să gătim vinetele în paste à la norma? Prăjire: este modul tradițional. Prăjiți bucățile de vinete în ulei (ulei neutru: floarea soarelui, rapiță etc.) foarte fierbinte. În tigaie: Puteți tăia vinetele în cuburi mici și le puteți prăji în ulei cu usturoi. La cuptor: Gătiți vinetele tăiate în felii de 0,5 cm timp de 20 până la 25 de minute la 180°C, pe una sau mai multe tăvi de copt acoperite cu hârtie de copt.
Cum se prepară sos de roșii? Se procedează la fel, dar cu roșii proaspete și se fierbe timp de aproximativ 30 de minute înainte de a amesteca totul. De asemenea, puteți curăța roșiile în prealabil sau utilizați roșii decojite din conserva.
Cu ce pot înlocui brânza ricotta sărăta în pastele siciliene? Puteți înlocui ricotta sarata cu brânza manouri, este o brânză grecească.
Cum se prepară ricotta de casă? Puteți face ricotta de casă cu o zi înainte: scurgeți și uscați bine ricotta, apoi puneți-o la cuptor cu sare și piper timp de 6 până la 8 ore la 100°C.
Ce paste să folosiți pentru pastele siciliene? Vă recomandăm maccheroni, rigatoni sau maniche mezze.