Paste alla boscaiola, fel principal ideal pentru mesele de toamnă și iarnă

Felul principal
2 porții
Foarte ușor
30 min

Un fel de mâncare reconfortant, bogat în aromă și cremos: pasta alla boscaiola perfect pentru zilele de toamna și iarna. Pregătirea rețetei este ușoară și necesită foarte puțin timp. Ingredientele pentru acest prim fel pot varia, am ales să vă oferim o versie simplă cu bacon tăiat cubulețe, ciuperci champignon și puțină smântână de gătit (doar pentru a da acea notă de cremositate care te va înnebuni!).


Ingrediente

2

Materiale


Rețete inrudite


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare20 min
Gătire10 min

Observații

Pot să păstrez pastele alla boscaiola?
Da, le puteți păstra o zi la frigider. Înainte de a le consuma, puneți-le înapoi în tigaie (este inutil să vă spunem ca nu va avea același gust ca preparatul gătit imediat și mâncat).

Ce format să folosim pentru pastele alla boscaiola?
Vă sfătuim să folosiți paste scurte: trofie, penne rigate, rigatoni, Mezze Maniche, fusilli, tortiglioni.

Ce pot folosi în loc de bacon?
O opțiune excelentă este să folosiți cârnați mărunțiți în loc de slănină.

Pot să fac paste boscaiola fără smântână?
Desigur, nu este un ingredient obligatoriu. Am adăugat doar o cantitate mica pentru a da o consistență cremoasă.

Ce alte ingrediente pot adăuga la pasta alla boscaiola?
Un alt ingredient foarte comun pentru acest preparat tradițional italian este mazărea. Dacă vreți sa o folosiți, o puteți adăuga în pasul 3, după ce ați uscat ciupercile.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:




+