Paste alla boscaiola, fel principal ideal pentru mesele de toamnă și iarnă
Paste alla boscaiola, fel principal ideal pentru mesele de toamnă și iarnă
Un fel de mâncare reconfortant, bogat în aromă și cremos: pasta alla boscaiola perfect pentru zilele de toamna și iarna. Pregătirea rețetei este ușoară și necesită foarte puțin timp. Ingredientele pentru acest prim fel pot varia, am ales să vă oferim o versie simplă cu bacon tăiat cubulețe, ciuperci champignon și puțină smântână de gătit (doar pentru a da acea notă de cremositate care te va înnebuni!).
Ceapa se toacă mărunt și se călește într-o tigaie cu puțin ulei de măsline.
Adăugați baconul tăiat cubulețe, apoi rumeniți-l timp de 3 minute, amestecând din când în când.
Acum curățați ciupercile și tăiați-le bucățele, apoi adăugați-le în tigaia cu bacon și lăsați-le să scadă (cam 6 minute la foc mediu).
În acest moment adăugam sosul de roșii, asezonam cu sare și piper și lăsăm sosul la fiert 10-12 minute la foc mediu. Amestecați frecvent.
După acest timp, adăugați smântâna de gătit și amestecați. Se lasă sa fiarba cateva minute la foc mic.
Fierbeți al dente pastele în apă cu sare din abundență urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Scurgeți-le (păstrați puțin din apa de gătit) și puneți-le în tigaia cu sos. Amestecați și adăugați puțin pătrunjel tocat.
Pot să păstrez pastele alla boscaiola? Da, le puteți păstra o zi la frigider. Înainte de a le consuma, puneți-le înapoi în tigaie (este inutil să vă spunem ca nu va avea același gust ca preparatul gătit imediat și mâncat).
Ce format să folosim pentru pastele alla boscaiola? Vă sfătuim să folosiți paste scurte: trofie, penne rigate, rigatoni, Mezze Maniche, fusilli, tortiglioni.
Ce pot folosi în loc de bacon? O opțiune excelentă este să folosiți cârnați mărunțiți în loc de slănină.
Pot să fac paste boscaiola fără smântână? Desigur, nu este un ingredient obligatoriu. Am adăugat doar o cantitate mica pentru a da o consistență cremoasă.
Ce alte ingrediente pot adăuga la pasta alla boscaiola? Un alt ingredient foarte comun pentru acest preparat tradițional italian este mazărea. Dacă vreți sa o folosiți, o puteți adăuga în pasul 3, după ce ați uscat ciupercile.