Paste alla boscaiola, fel principal ideal pentru mesele de toamnă și iarnă

Felul principal
2 porții
Foarte ușor
30 min

Un fel de mâncare reconfortant, bogat în aromă și cremos: pasta alla boscaiola perfect pentru zilele de toamna și iarna. Pregătirea rețetei este ușoară și necesită foarte puțin timp. Ingredientele pentru acest prim fel pot varia, am ales să vă oferim o versie simplă cu bacon tăiat cubulețe, ciuperci champignon și puțină smântână de gătit (doar pentru a da acea notă de cremositate care te va înnebuni!).

Ingrediente

2

Materiale

  • Tigaie pentru gătit
  • Strecurătoare
  • Tocător
  • lingură de lemn
  • Cuţit

Preparare

Preparare20 min
Gătire10 min
  • Paste alla boscaiola, fel principal ideal pentru mesele de toamnă și iarnă - Preparare etapa 1Ceapa se toacă mărunt și se călește într-o tigaie cu puțin ulei de măsline.
  • Paste alla boscaiola, fel principal ideal pentru mesele de toamnă și iarnă - Preparare etapa 2Adăugați baconul tăiat cubulețe, apoi rumeniți-l timp de 3 minute, amestecând din când în când.
  • Paste alla boscaiola, fel principal ideal pentru mesele de toamnă și iarnă - Preparare etapa 3Acum curățați ciupercile și tăiați-le bucățele, apoi adăugați-le în tigaia cu bacon și lăsați-le să scadă (cam 6 minute la foc mediu).
  • Paste alla boscaiola, fel principal ideal pentru mesele de toamnă și iarnă - Preparare etapa 4În acest moment adăugam sosul de roșii, asezonam cu sare și piper și lăsăm sosul la fiert 10-12 minute la foc mediu. Amestecați frecvent.
  • Paste alla boscaiola, fel principal ideal pentru mesele de toamnă și iarnă - Preparare etapa 5După acest timp, adăugați smântâna de gătit și amestecați. Se lasă sa fiarba cateva minute la foc mic.
  • Paste alla boscaiola, fel principal ideal pentru mesele de toamnă și iarnă - Preparare etapa 6Fierbeți al dente pastele în apă cu sare din abundență urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Scurgeți-le (păstrați puțin din apa de gătit) și puneți-le în tigaia cu sos. Amestecați și adăugați puțin pătrunjel tocat.
  • Paste alla boscaiola, fel principal ideal pentru mesele de toamnă și iarnă - Preparare etapa 7La pasta alla boscaiola è pronta!

Observații

Pot să păstrez pastele alla boscaiola?

Da, le puteți păstra o zi la frigider. Înainte de a le consuma, puneți-le înapoi în tigaie (este inutil să vă spunem ca nu va avea același gust ca preparatul gătit imediat și mâncat).

Ce format să folosim pentru pastele alla boscaiola?

Vă sfătuim să folosiți paste scurte: trofie, penne rigate, rigatoni, Mezze Maniche, fusilli, tortiglioni.

Ce pot folosi în loc de bacon?

O opțiune excelentă este să folosiți cârnați mărunțiți în loc de slănină.

Pot să fac paste boscaiola fără smântână?

Desigur, nu este un ingredient obligatoriu. Am adăugat doar o cantitate mica pentru a da o consistență cremoasă.

Ce alte ingrediente pot adăuga la pasta alla boscaiola?

Un alt ingredient foarte comun pentru acest preparat tradițional italian este mazărea. Dacă vreți sa o folosiți, o puteți adăuga în pasul 3, după ce ați uscat ciupercile.

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: