Carnea se spala, se curata de pielite si se taie cubulete. Se pune la fiert, si se schimba apa de 2 ori minim - pana nu se mai aduna spuma deasupra in timpul fierberii. Se adauga cateva boabe de piper. Cand este aproape gata, se adauga frunzele de menta si se mai da in 3 - 4 clocote.
Se scoate carnea si se pune intr-o tava. Timp de fierbere: aproximativ 50 de minute. Intr-un vas se pune uleiul. Cand este fierbinte, se pune ceapa, se rumeneste putin. Se adauga 250 ml de apa si se pun si celelalte ingrediente: pastarnacul, rosiile, mararul, patrunjelul, morcovul.
Se pune la fiert si se amesteca din cand in cand sa nu se prinda. Se lasa sa fiarba la foc mic sa se ingroase. La sfarsit se adauga smantana si boiaua. Se mai da sosul in 2 - 3 clocote. Se toarna sosul peste carnea din tava si se pune la cuptor pentru 25 - 30 de minute, acoperind tava cu folie de aluminiu.
Se serveste cu spaghete (fierte in prealabil) stropite cu unt topit. Se decoreaza cu feliute de rosii si frunzulite de patrunjel. Alaturi e foarte bun un pahar de vin rosu - ceva gen Cabernet, la temperatura camerei.