Petitchef

Paste cu vinete/Pasta alle melanzane

Paste cu vinete/Pasta alle melanzane

Revista "Un mese in cucina - agosto"

Ingrediente pentru 4 persoane:

350 g di paste scurte
2 vinete
o ceapa rosie
200 g pasta de rosii
3 linguri de vin alb
o ramurica busuioc
30 g brinza parmezan
2 ardei iuti
4 linguri ulei de masline
sare

* taiem codita vinetelor, le spalam, stergem si taiem in patru parti, apoi in mici cuburele;

* umezim un servetel cu care stergem ardeii si frunzele de busuioc;

* curatim ceapa, o spalam, o stergem si o taiem rondele

Intr-o tigaie antiaderenta, varsam 2 linguri de ulei, adaugam ceapa si ardeii intregi

si lasam la foc mare timp de un minut, amestecind cu o lingura de lemn.

Adaugam vinetele, sare dupa gust si vinul alb...

amestecam din nou, dupa care adaugam pasta de rosii si busuiocul.

Mai adaugam trei linguri de apa, punem un capac deasupra tigaii si lasam la foc mic, amestecind din cind in cind, timp de 25 de minute.

In acest timp, intr-o oala cu apa sarata, adaugam pasta in momentul cind apa da in clocot si lasam timp de 10 minute, sau cit scrie pe pachetul cu paste.
Cind pastele sint "al dente" le scurgem de apa si le rasturnam in tigaia cu suc de vinete, scoatem busuiocul din suc, adaugam celelalte doua linguri de ulei, amestecam bine ingredientele cu ajutorul a doua linguri din lemn si servim calde cu parmezan ras.
Pofta mare !

PASTA ALLE MELANZANE Preparazione: 10 minutiCottura: 35 minutiIngredienti per 4* 350 g di pasta corta* 2 melanzane* una cipolla rossa* 200 g di passata di pomodoro* 3 cucchiai di vino bianco* un rametto di basilico* 30 g di formaggio grattugiato* 2 peperoncini* 4 cucchiai di olio d'oliva* salePreparazione:
* pulite e lavate le melanzane, asciugatele e tagliatele prima in quarti e poi a cubetti;
* pulite i peperoncini e il basilico con carta da cucina inumidita. Sbucciate la cipolla, lavatela, asciugatela e affettatela;
* versate 2 cucchiai di olio in una pentola antiaderente, unite la cipolla e i peperoncini interi;
* fate cuocere per un minuto a fuoco vivo mescolando con un cuchiaio di legno;
* unite le melanzane al soffritto, salate e bagnate con il vino;
* mescolate ancora la verdura e aggiungete la passata di pomodoro e un rametto di basilico;
* unite quindi 3 cucchiai di acqua, abbassate la fiamma e fate cuocere per 20-25 minuti mescolando di tanto in tanto;
* nel frattempo portate a bollore abbondante acqua salata, buttatevi la pasta e fatela cuocere per 10 minuti (o, comunque, per il tempo indicato sulla confezione);
* scolate la pasta al dente e versatela nella pentola del sugo togliendo il basilico, mescolate con 2 cucchiai e servite con formaggio grattugiato.
Buon apetito !







Comentarii:

04/03/2014

Foarte bune

(0) (0) Abuz
24/06/2013

Usor de gatit si foarte buna

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cremoase cu dovlecei și iaurt grecesc
Paste cremoase cu dovlecei și iaurt grecesc
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Paste cu varză roșie și nucă
Paste cu varză roșie și nucă
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante
Paste cu ricotta și nuci: cremoase și crocante
2 porții
15 min
Foarte ușor

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Si noi ce mai pregatim cu...vinete? Si noi ce mai pregatim cu...vinete?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează