Paste cremoase cu dovlecel, o rețetă gustoasă și ușor de preparat

Felul principal
20 porții
Foarte ușor
25 min

Căutați o masă de sezon cu puține ingrediente? Un preparat vegetarian 100%! Urmați instrucțiunile noastre și bucurați-vă :-)

Ingrediente

20

Materiale

  • Placă de tăiat
  • cuţit
  • tigaie

Preparare

Preparare13 min
Gătire12 min
  • Paste cremoase cu dovlecel, o rețetă gustoasă și ușor de preparat - Preparare etapa 1Mai întâi, puneți apă cu sare la fiert într-o cratiță mare. Între timp pregătim sosul: spălați dovleceii și tăiați-i cubulețe mici.
  • Paste cremoase cu dovlecel, o rețetă gustoasă și ușor de preparat - Preparare etapa 2Într-o tigaie puneți un strop de ulei și rumeniți cățelul de usturoi, apoi adăugați bucățile de dovlecei și fierbeți 4 minute la foc iute.
  • Paste cremoase cu dovlecel, o rețetă gustoasă și ușor de preparat - Preparare etapa 3Gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scoateți usturoiul și adăugați puțină apă de la gătitul pastelor. Apoi continuați să gătiți la foc iute timp de 7-8 minute (dacă apa este complet absorbită, puteți adăuga mai multă).
  • Paste cremoase cu dovlecel, o rețetă gustoasă și ușor de preparat - Preparare etapa 4Se condimentează cu piper (și sare după gust) și se adaugă crema de brânza în tigaie, apoi se amestecă bine la foc mic. (Adăugați puțină apă de gătit dacă este necesar).
  • Paste cremoase cu dovlecel, o rețetă gustoasă și ușor de preparat - Preparare etapa 5Scurgeți pastele și turnați-le în tigaie. Adăugați parmezanul ras și amestecați până când sosul se încorporează bine în paste.
  • Paste cremoase cu dovlecel, o rețetă gustoasă și ușor de preparat - Preparare etapa 6Și iată! Pastele voastre cremoase cu dovlecel sunt gata!

Observații

Pot păstra această rețetă de paste în frigider?
Le puteți păstra la frigider timp de 2 zile într-un recipient ermetic.
Înainte de servire, puteți adăuga puțină smântână pentru a dilua sosul.

Care este cea mai bună dimensiune a pastelor de folosit?
Vă sfătuim să utilizați paste scurte precum rigatoni, paccheri, mezze maniche, penne, tortiglioni, fusilli sau farfalle.

Cum să tăiați dovlecelul pentru paste?
Am preferat să îl tăiem cubulețe pentru a păstra textura acestei legume! Dar dacă doriți, îl dați prin răzătoare sau îl tăiați în brunoise.

Ce pot folosi în loc de cremă de brânză?
Puteții înlocui cu brânză proaspătă de capră sau smântână!

Pot mânca paste cremoase într-o rețetă rece?
Puteți face o salată clasică de paste, așa că va trebui să scurgeți pastele și să le puneți sub apă rece pentru a opri gătirea. Apoi, amestecați cu sosul cremos de dovlecei și crema de brânză și tineți salata la frigider până este gata de servire!

PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: