Mai întâi, puneți apă cu sare la fiert într-o cratiță mare. Între timp pregătim sosul: spălați dovleceii și tăiați-i cubulețe mici.
Într-o tigaie puneți un strop de ulei și rumeniți cățelul de usturoi, apoi adăugați bucățile de dovlecei și fierbeți 4 minute la foc iute.
Gătiți pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Scoateți usturoiul și adăugați puțină apă de la gătitul pastelor. Apoi continuați să gătiți la foc iute timp de 7-8 minute (dacă apa este complet absorbită, puteți adăuga mai multă).
Se condimentează cu piper (și sare după gust) și se adaugă crema de brânza în tigaie, apoi se amestecă bine la foc mic. (Adăugați puțină apă de gătit dacă este necesar).
Scurgeți pastele și turnați-le în tigaie. Adăugați parmezanul ras și amestecați până când sosul se încorporează bine în paste.
Și iată! Pastele voastre cremoase cu dovlecel sunt gata!
Pot păstra această rețetă de paste în frigider? Le puteți păstra la frigider timp de 2 zile într-un recipient ermetic. Înainte de servire, puteți adăuga puțină smântână pentru a dilua sosul.
Care este cea mai bună dimensiune a pastelor de folosit? Vă sfătuim să utilizați paste scurte precum rigatoni, paccheri, mezze maniche, penne, tortiglioni, fusilli sau farfalle.
Cum să tăiați dovlecelul pentru paste? Am preferat să îl tăiem cubulețe pentru a păstra textura acestei legume! Dar dacă doriți, îl dați prin răzătoare sau îl tăiați în brunoise.
Ce pot folosi în loc de cremă de brânză? Puteții înlocui cu brânză proaspătă de capră sau smântână!
Pot mânca paste cremoase într-o rețetă rece? Puteți face o salată clasică de paste, așa că va trebui să scurgeți pastele și să le puneți sub apă rece pentru a opri gătirea. Apoi, amestecați cu sosul cremos de dovlecei și crema de brânză și tineți salata la frigider până este gata de servire!