Cu totii suntem de acord si aprobam asocierea scoicilor ST Jaques cu praz, nu-i așa? O reteta foarte simpla pentru acasa, testata si aprobata de intreaga echipa Ptitchef desigur ;-) Pentru aperitivul de Craciun, bufetul de Anul Nou sau orice alt eveniment festiv, aceasta reteta poate fi o idee de aperitiv usor.
Aplicati uleiul de masline pe o foaie de brick. Puneti o alta foia peste si ungeti iar cu ulei de masline. Acoperiti cu o ultima foaie de brick si ungeti cu ulei de masline.
Folosind forma de taiat biscuiti, taiati cercurile din cele 3 foi de brick suprapuse. Puneti fiecare din aceste cercuri intr-o forma a tavii de copt briose (nu este nevoie sa ungeti formele).
Coaceti 10 minute la 180°C.
Spalati prazul si taiati-l. Sotati-l in ulei de masline pana cand se inmoaie. Puneti putin praz in fiecare forma.
Caliti scoicile in ulei de masline pana cand sunt bine prajite.
Puneti scoici in fiecare forma de aluat si adaugati cateva seminte de pin. In cele din urma, adaugati cateva picaturi de suc de lamaie peste fiecare cosulet.
St Jacques sunt gata! Acestea vor trebui consumate imediat.