Supa de legume o pueti fave din legume deschidratate si putina sare. O tineti la cald pe aragaz.
Tocati ceapa fin, topiti intr-o cratita unul, adaugati ceapa si caliti. Adaugati orezul si il lasati pe foc pana devine sticlos. Turnati vinul alb si lasati sa se evapore. Adaugati trepatt supa de legume, amestecand prin orez.
Spre sfarsit dizolvati sofranul in putina supa. Il adaugati in orez. Cam in circa 20 de minute orezul este fiert.
Stingeti focul, adaugati parmezanul ras si amestecati. Veti vedea ca o sa capete o cremozitate aparte.
Cum adica sa amestecam prin orez? trebuie amestecat constant. vinul nu se evapora, este absorbit de orez. se adauga supa pe masura ce lichidul este absorbit de orez. la sfarsit se pune unt cat o nuca si dupa aceea parmezanul. totul dureaza mai mult de 20 min.
Comentarii:
Cum adica sa amestecam prin orez? trebuie amestecat constant. vinul nu se evapora, este absorbit de orez. se adauga supa pe masura ce lichidul este absorbit de orez. la sfarsit se pune unt cat o nuca si dupa aceea parmezanul. totul dureaza mai mult de 20 min.