Intr-o oala antiaderenta, topim untul adaugam ceapa taiata marunt si pancetta taiata cuburele micute si invirtim cu o lingura de lemn pina ceapa capata culoare aurie si pancetta se rumeneste un pic.
In acest moment adaugam orezul spalat, amestecam din nou ca sa se unteasca /asta e de la unt/ orezul, adaugam vinul si amestecam pina se evapora.
Acum adaugam cite un polonic de supa de knorr si lasam pe foc, amestecind din cind in cind ca sa nu se lipeasca si mai adaugam cite un polonic de supa si cu vreo cinci minute inainte de a inchide aragazul, adaugam sofranul dizolvat in supa sau il putem adauga asa si amesteca bine.
Cind pilaful este gata, adaugam patrunjelul, un pic de piper macinat, parmezanul ras, amestecam, stingem aragazul si lasam cu capacul deasupra pina in momentul servirii, adica pret de vreo doua minute.
A servit in varianta cu piper macinat deasupra, iar sotul a poftit inca un pic de parmezan ras.