Petitchef

Tort cu crema de ricotta, mure si frisca

Altele
8 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Pentru blat:

Pentru crema:

Pentru ornat:

Preparare

  • Intai se face blatul: se freaca bine galbenusurile cu zaharul si cu vanilia. Se bat albusurile spuma si se adauga faina cate putin in albusuri, amestecand usor. Se pun apoi galbenusurile amestecand cu grija. Toata compozitia se pune la cuptor, intr-o tava cu pereti detasabili, tapetata cu unt si faina. Dupa ce s-a copt se lasa la racit si se taie pe orizontala, in 2 foi.
  • Pentru crema se amesteca ricotta cu 150g zahar si cu zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separat, se freaca galbenusurile cu restul de zahar, se adauga laptele si se pune pe foc mic pana se incalzeste .
  • In momentul in care s-a incalzit destul de tare, se ia de pe foc si se pune in compozitie gelatina inmuiata inainte in apa rece . Se amesteca bine si se lasa la racit . Se prepara si frisca, daca nu folositi din cea la tub.
  • Cand toate componentele sunt reci, se asambleaza tortul: se amesteca crema de ricotta cu crema de oua si cu frisca. In tava cu margini detasabile, se pune prima foaie de blat si se toarna toata crema.
  • Se niveleaza si se baga la frigider cateva ore sau pana a doua zi, pana cand gelatina intareste crema. Apoi se scot marginile tavii, se taie a doua foaie de blat in 8-12 segmente de cerc care se aseaza pe cate un ciuf de frisca, un pic inclinate. Se decoreaza cu fructe si cu zahar pudra.

Rețete inrudite

YouTube

Tort cifra


Poze

Tort cu crema de ricotta, mure si frisca
Tort cu crema de ricotta, mure si frisca - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort flan cu vanilie
Tort flan cu vanilie
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3 h 20 m
Ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează