Intai se face blatul: se freaca bine galbenusurile cu zaharul si cu vanilia. Se bat albusurile spuma si se adauga faina cate putin in albusuri, amestecand usor. Se pun apoi galbenusurile amestecand cu grija. Toata compozitia se pune la cuptor, intr-o tava cu pereti detasabili, tapetata cu unt si faina. Dupa ce s-a copt se lasa la racit si se taie pe orizontala, in 2 foi.
Pentru crema se amesteca ricotta cu 150g zahar si cu zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separat, se freaca galbenusurile cu restul de zahar, se adauga laptele si se pune pe foc mic pana se incalzeste .
In momentul in care s-a incalzit destul de tare, se ia de pe foc si se pune in compozitie gelatina inmuiata inainte in apa rece . Se amesteca bine si se lasa la racit . Se prepara si frisca, daca nu folositi din cea la tub.
Cand toate componentele sunt reci, se asambleaza tortul: se amesteca crema de ricotta cu crema de oua si cu frisca. In tava cu margini detasabile, se pune prima foaie de blat si se toarna toata crema.
Se niveleaza si se baga la frigider cateva ore sau pana a doua zi, pana cand gelatina intareste crema. Apoi se scot marginile tavii, se taie a doua foaie de blat in 8-12 segmente de cerc care se aseaza pe cate un ciuf de frisca, un pic inclinate. Se decoreaza cu fructe si cu zahar pudra.