Se bat albusurile cu un praf de sare pana se obtine o spuma tare. Se adauga lingurile de zahar, galbenusurile, lingura de ulei si cea de apa rece. Se bat in continuare pana se omogenizeaza compozitia. Se opreste mixerul si se incorporeaza si faina.
Compozitia se va turna intr-o forma de tort cu pereti detasabili, diametru de 23 cm si se da blatul la cuptor pentru 30-45 de minute. Blatul racit se taie in 2 foi care se insiropeaza cu zeama din compotul de piersici.
Se bate frisca tare. A avut smantana si am adaugat si 2-3 linguri de zahar farin. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pe baine-marie pana se topeste. In gelatina se pune in 1-2 linguri de suc de piersici din compot. Se incalzeste putin si se adauga peste compozitia de galbenusuri.
Dupa ce s-a racit in crema se adauga si crema mascarpone sau o crema de branza fina si la urma se incorporeaza si frisca. Albusele de ou eu nu le-a folosit, dar daca vreti se pot incorpora si ele.
Dupa ce a terminat si crema, incepem montarea tortului. Pe primul blat adaugam un strat subtire de crema mascarpone. Peste crema asezam in cerc jumatati de piersici din compot, cat mai apropiate. au intat cam o cutie mare de compot.
Apoi complectam cu restul de crema, umpland bine golurile dintre piersici. Asezam deasupra al doilea blat. A iesit inalt pentru ca si piersicile au fost mari. Imbracam tortul cu frisca pregatita din.
Din cea de-a doua cutie de compot, taiem restul jumatatilor de piersici in felii, pe care apoi le aramjam pe tort in cerc. Pe lateral a presarat zahar colorat.
Comentarii (29):
Reteta e buna
Piersicile si crema, echilibru perfect; foarte buna
Excelenta reteta!
Smântână pentru frișcă sau normala?
Gelatina la frisca sau la crema mascarpone. E trecuta la frisca.
Acest tort il voi face mamei mele de 15 august
E super !!!!
..DELICIOS!
Foarte buna
P