Petitchef

Tort cu crema mascarpone si krantz

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

pentru blat:

pentru crema:

pentru krantz:

pentru decor:

Preparare

  • Se separa ouale. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare, iar abusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie si se bat bine. Se toarna crema de galbenusuri, coaja de portocala si vailia. La final se pune nuca macinata si faina cernuta. Se amesteca usor ca sa nu se lase.
  • Compozitia de blat se toarna in forma rotunda tapetata cu hartie de copt, se intinde uniform si se introduce in cuptorul preincalzit. Dupa ce se raceste se taie in doua, rezultand trei blaturi subtiri.
  • Se freaca mascarpone cu doua linguri de frisca lichida si se adauga treptat peste restul de frisca batuta. Se amesteca ouale cu zaharul si se pun pe baie de aburi, amestecand continuu pana se ingroasa.
  • Se pune gelatina la inmuiat conform instructiunilor de pe ambalaj si cand e gata se adauga in crema de oua. Compozitia astfel obtinuta se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga amestecand continuu in crema de mascarpone.
  • Crema astfel obtinuta se imparte in trei si se umplu blaturile de tort, imbracand tot tortul in crema.
  • Se caramelizeaza zaharul, se adauga nuca macinata si se toarna fierbinte pe un platou de plastic uns cu ulei.
  • Dupa ce s-a intarit si racit, se acopera cu o folie alimentara, ca sa nu se imprastie caramelul prin toata bucataria sau chiar sa va raneasca, Doamne fereste si se zdrobeste cu ciocanul de batut carnea. Krantzul astfel format se raspandeste pe toata suprafata tortului, acoperit deja cu samburii de migdale, alune de padure, fistic si nuca.

Rețete inrudite

YouTube

Tort cifra


Poze

Tort cu crema mascarpone si krantz
Tort cu crema mascarpone si krantz - poza 2
Tort cu crema mascarpone si krantz - poza 3

Întrebări:




Comentarii (19):

11/08/2016

Ouale pentru crema se pun intregi sau numai galbenusurile? Mie imi iese foarte lichida...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/02/2014

Pare delicioasa , o voi prepara de ziua copilului meu

(0) (0) Abuz
05/02/2014

Fffff buna apetisanta.

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Super

(0) (0) Abuz
04/12/2013

Foarte bun

(0) (0) Abuz
11/11/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
23/10/2013

Sper sa iasa bun!!

(0) (0) Abuz
06/10/2013

Comentariul tău:Pare a fi super, am sa o incerc si eu negresit !

(0) (0) Abuz
24/07/2013

La prima incercare este SUPER

(0) (0) Abuz
22/07/2013

Cred ca am sa-l incerc!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort cu nuca de cocos petitchef
Tort cu nuca de cocos petitchef
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
Tort cu clătite în stil tiramisu, cu cafea și cacao
8 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Cake pops sau tort-acadele Cake pops sau tort-acadele

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează