Se bat pt blat albusurile cu zaharul si un varf de sare ,pana stau batz ,apoi se pun galbenusuriletot cate o lingura din compozitia de galbenus si una de apa ,batand in continuare ,iar una de galbenus si una de apa,pana punem toata apa si compozitia de galbenus,la sfarsit adaugam faina cernuta si nu mai batem,doar amestecam de sus in jos incet sa nu se lase spuma,pana se incorporeaza toata faina Ungem cu ulei(unt) o forma rotunda cu diametrul de 25cm ,punem hartia de copt si turnam compozitia de blat ,apoi nivelam si dam la cuptorul incins bine dinainte.
La crema ,mixam frisca,cat sa nu curga,sa fie putin mai moale ca se mai intareste de la branza,o amestecam cu aceasta si cu portocala taiata cubulete.Punem blatul racit inapoi in forma rotunda turnam deasupra crema de branza si dam la frigider30min la rece ,a puso la congelator si am lasato mai putin.
La glazura amestecam gelatina cu zaharul si cu 500ml apa,eu am pus si putin colorant roz sa fie mai intensa culoarea,apoi punem pe foc pana observam ca se ingroasa putin si o turnam peste crema de branza,o dam din nou la frigider,eu am uitat ,riscati sa vi se topeasca ciocolata,dupa care se scoate inelusul de la tava de copt.
Pentru marginea din ciocolata,o topim pe abur,masuram cu o sfoara,diametrul tortului,apoi inaltimea lui si decupam dintr-o hartie de copt,o fasie cat e marginea tortului de inalta si cat circumferinta lui,o punem pe masa si cu o pensula o ungem pe toata suprafata cu ciocolata topita ,apoi o luam rapid si o aplicam pe marginea tortului cu ciocolata spre interior,spre tort ,tehnica a invatato de la Giovanna.
A uitat ca din pasta de zahar am facut un trandafir alb si l-a pictat cu gel roz si a facut doua frunzulite verzi,imi pare rau ca n-au iesit culorile ca in realitate.