Preparat blatul de tort. Cele doua oua separat, batut albusurile cu zaharul, apoi adaugat faina, treptat, amestecata cu praful de copt. pus compozitia intr-o tava de tort cu diametrul de 24 cm si dat la cuptor, pentru aproximativ 20 - 25 minute.
In timp ce blatul era la copt pus la inmuiat gelatina. Intr-un vas pus la incalzit zaharul cu lapte si zaharul vaniliat, pana ce s-a topit zaharul. luat vasul de pe foc si pus inauntru gelatina.
Branza de vaci cu smantana si putin zahar amestecat impreuna, separat facut un piure din 100 g capsuni, pe care adaugat la crema de branza, si toate pus in crema de lapte cu vanilia si gelatina, omogenizat-o bine si dat-o la frigider.
Restul de capsuni taiat marunt.Cand compozitia a inceput sa se intareasca am inglobat jumatate din frisca batuta, apoi capsunii taiati marunt.inceput asamblarea tortului astfel: Peste blatul copt si racit uns gemul de capsuni; blatul transferat in forma de tort in care copt, tapetata cu folie transparenta, apoi turnat toata crema si nivelat. pus iar la frigider sa se intareasca crema.
Scos tortul din frigider, indepartat inelul si folia si ornat cu frisca, capsuni mici intregi si jeleu rosu. A fost un tort foarte usor si racoritor, numai bun pentru zilele acestea calduroase.
Comentarii:
Naspa
Cred ca ffffoarte delicios,o sa incer in curind,-))
Super bun