Se coc ruladele, se umplu cu gem si se lasa la rece. Se feliaza apoi in bucati potrivite si se dau deoparte.
Se prepara aluatul fraged: Praful de copt se amesteca cu faina si se cerne intr-un castron. Se adauga unt in fulgi , se framanta rapid cu mainile, se adauga zahar , sare si oul intreg. Nu insistati prea mult cu framantatul, deoarece caldura mainilor nu e pe placul acestui tip de aluat.
Se infasoara apoi in folie transparenta de bucataie si se da la frigider (minim) 30 de minute.
Se infaineaza suprafata de lucru si se intinde aluatul: Mie, planseta asta de la Tupperware mi-a fost de mare ajutor, avand deja conturat diametrul la care trebuia sa intind aluatul, dar nu va faceti griji, se poate intinde la fel de usor si fara.
Aveti nevoie de un "cerc" de aluat cu diametrul de 26 cm., adica exact atat cat are forma, si pe care il puteti obtine daca il intindeti intre doua folii . Asamblarea tortului: Se unge blatul fraged cu gem de piersici, se aseaza in jurul lui inelul (cel detasabil, al tortului) si se aseaza ruladele, unele langa altele: La final, toata suprafata blatului trebuie sa fie acoperita cu rulade. Se face budinca de vanilie, asa cum o faceti in mod obisnuit. O lasati sa se raceasca bine. Se rup foitele de gelatina in jumatate si se pun la inmuiat in apa rece. Se bate frisca lichida, dar nu foarte tare, ci doar pana cand prinde consistenta. Asta este un truc foarte valoros :P, datorita caruia crema devine mai spumoasa.
Asamblarea tortului: Se unge blatul fraged cu gem de piersici, se aseaza in jurul lui inelul (cel detasabil, al tortului) si se aseaza ruladele, unele langa altele: La final, toata suprafata blatului trebuie sa fie acoperita cu rulade. Se face budinca de vanilie, asa cum o faceti in mod obisnuit. O lasati sa se raceasca bine. Se rup foitele de gelatina in jumatate si se pun la inmuiat in apa rece. Se bate frisca lichida, dar nu foarte tare, ci doar pana cand prinde consistenta. Asta este un truc foarte valoros :P, datorita caruia crema devine mai spumoasa.
Amestecati crema de branza cu budinca si frisca.Topiti gelatina la bain-marie sau microunde. In cateva secunde e gata, nu o lasati mai mult si in niciun caz nu o lasati sa fiarba, fiindca isi va pierde calitatile de inchegare. Puneti o lingura, doua de crema in gelatina topita si amestecati bine, si de-abia apoi amestecati cele doua compozitii . Turnati crema rezultata peste "blatul" din rulade. Introduceti forma la frigider pentru minim 5 ore sau cel mai bine, pana a doua zi cand va arata asa. Bateti frisca cu intaritorul de frisca; puneti deoparte 4, 5 linguri pentru avelinele de frisca de mai jos. Se acopera marginile tortului cu frisca.
Comentarii:
Această rețetă este super delicioasă!!!
Frumos
Multumim, foarte buna
Foarte ingenios si cred ca si delicios.Vreau sa-l fac si eu.